Gemeente Overijse

Navigatie

Bioweek

Bioweek: jaarlijks 1ste week van juni

 

Tijdens de bioweek wil de gemeente aandacht vestigen op de biolandbouw en haar inwoners aanmoedigen om bewuster te gaan consumeren. Jaarlijks is er een sensibiliseringsactie, bijvoorbeeld alle bezoekers van het administratief centrum De Vuurmolen krijgen een gratis bio-appel aangeboden en kunnen proeven van het lekker streekeigen natuurproduct 'appelsap Kamp Kwadraat'.

 

5 redenen om bio te kiezen

 

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Goed voor je lijf

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of gezond dier. Elke verdere stap krijgt de aandacht die hij verdient. Zo leidt bio tot producten met een hoge voedingswaarde.

Schone akkers

Bio gebruikt geen kunstmest, pesticiden of genetisch gemanipuleerde organismen. Via vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding houdt de boer zijn grond vruchtbaar en zuiver. Een ideale voedingsbodem voor sterke en veerkrachtige granen, gezonde groenten en een gevarieerde fauna en flora.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren kunnen vrij naar buiten, eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen zoveel mogelijk te beperken. De dieren varen er wel bij.

100 % toekomst

Onze voedselproductie is een mondiale aangelegenheid met invloed op de natuur, op het milieu en het klimaat, op het leven van boeren hier en in het zuiden. Bio streeft naar een toekomst voor iedereen, wereldwijd.

Contact