Gemeente Overijse

Bezoeken in groep

Bezoekerscentrum Dru!f

In het bezoekerscentrum ontdek je het verhaal achter de heerlijke tafeldruif via een interactieve beleefruimte met touchscreens, interactieve spelletjes voor de kinderen en lekkere recepten met druiven. Het huis van de tafeldruif is een ideaal startpunt voor een dagje Druivenstreek.

Duur rondleiding: 1u00
Prijs: 60,00 EUR/gids

 

Bedevaartsoord Jezus-Eik

Een miraculeus O.-L.-Vrouwbeeldje ligt aan de oorsprong van het gehucht Jezus-Eik. De geschiedenis en het ontstaan van deze bedevaartsplaats verneem je tijdens het bezoek aan de O.-L.-Vrouwkerk met haar fraai interieur. Nadien verken je met een gids een stukje Zoniënwoud.

Duur rondleiding: 2u00
Prijs: 60,00 EUR/gids

 

Orchideeënkwekerij Cymbiflor

Tropische rondleiding in de wereld van de orchideeën. Bij een kopje koffie met gebak wordt gedemonstreerd hoe een plant wordt verzorgd en verpot. Mogelijkheid tot rondkuieren in de serre.

Duur rondleiding: 1u30
Praktische informatie: op dinsdag-, woensdag- en donderdagnamiddag

Prijs: 6,00 EUR/persoon

 

Wijnkelder en druivenserres Soniën

Soniën verkoopt niet alleen kwaliteitsdruiven – mét biogarantielabel sinds 2003 – maar het bedrijf staat ook bekend om haar druivensap, artisanaal bereide schuimwijn, Soniënwijnen (rood, wit en rosé), aperitieven met namen als Zuzeke's Eik of Welriekende, en sterkere borreltjes en likeuren. De bezoeker krijgt uitleg over de wijnbereiding en over de teelt van druiven onder glas. Hij krijgt er ook een glas wijn aangeboden.

Duur rondleiding: 1u00
Praktische informatie: niet op zondag en feestdagen

Prijs: 2,00 EUR/persoon

 

Contact