Gemeente Overijse

Navigatie

Trage wegen

In 2010 startte de gemeente Overijse met een inventaris en heropwaardering van haar trage wegen.

Het ontwikkelen van een visie voor alle trage wegen op het grondgebied van Overijse is onmogelijk binnen de termijn van één jaar, daarom zal dit project lopen over meerdere jaren.

 

De eerste stap is het samenstellen van een werkgroep die de werkelijke toestand op het terrein zal inventariseren. Hiervoor doet het gemeentebestuur vooral beroep op geïnteresseerde inwoners die vertrouwd zijn met de trage wegen in Overijse.

 

De gehuchten Tombeek en Terlanen werden al geïnventariseerd, de inventarisatie van Eizer en Jezus-Eik zal in de loop van 2014 opgestart worden.

Ondertussen werden de trage wegen in Tombeek en Terlanen voorzien van nieuwe bewegwijzering. In samenspraak met de heemkundige kring kregen alle geïnventariseerde trage wegen een officiële naam.

 

Dag van de trage weg

Ramina Overijse organiseert jaarlijks op de 'Dag van de Trage Weg' een wandeling langsheen de trage wegen in één van onze gehuchten. Er wordt die dag extra aandacht gevestigd op niet gemotoriseerd verkeer. Trage wegen kunnen in vele gevallen mooie, veilige en functionele alternatieven bieden voor drukke of gevaarlijke straten. Hoog tijd dus om deze alternatieve routes op terrein te gaan ontdekken.

Contact