Gemeente Overijse

Fietsen

Fietsnetwerk Vlaams-Brabant

cover fietsnetwerk Vlaams-BrabantEen uurtje? Een hele dag? Of een hele vakantie? Met het fietsnetwerk Vlaams-Brabant en de bijhorende infogids heb je genoeg munitie om Vlaams-Brabant te doorkruisen zo lang je maar wil. Het netwerk biedt eindeloos fietsplezier met nog meer knooppunten en nieuwe en verbeterde trajecten. Uitblazen onderweg doe je in één van de 120 fietscafés op het netwerk.

 

Let op! De provincie vernieuwt het fietsknooppuntennetwerken Vlaams-Brabant. Je kan de kaart momenteel niet meer aankopen bij de dienst Toerisme, noch online bestellen.
Hou onze website in de gaten voor de lancering van de nieuwe kaart!

 

 

 


Druivenfietsroute

cover Druivenfietsroute25 km lange fietslus in en rond Overijse langs het fietsnetwerk Vlaams-Brabant. De tocht brengt je langs uitgestrekte velden, schilderachtige valleien en het mooie Zoniënwoud. Tussen 15 juli en 30 oktober kan je een bezoek aan een druiventeler meepikken.

 

De brochure is gratis verkrijgbaar op de dienst Toerisme. Je kan ze ook downloaden of online bestellen.

 

 

Gordelroute

bordje GordelroutePermanent bewegwijzerde fietsroute in de Groene Gordel rond Brussel die gebaseerd is op het parcours van het succesevenement 'De Gordel'. De 100 km lange route loopt langs Overijse, Hoeilaart, Sint-Genesius-Rode, Sint-Pieters-Leeuw, Dilbeek, Meise, Grimbergen, Zaventem en Tervuren. Er kan overal ingepikt worden.

Het parcours loopt voornamelijk over beton- of asfaltwegen, maar ook enkele veldwegjes en onverharde stukjes. De route is meestal vlak met enkele lichte hellingen.

 

Een kaart en tekstbeschrijving wijzen je de weg:

 

 

Zoniënwoudroute

Meer dan de helft van deze 50 km lange route loopt doorheen het Zoniënwoud, het Capucijnenbos en het Warandepark van Tervuren. Eeuwenoude, statige beuken wisselen af met staaltjes van koninklijke tuinarchitectuur. En toch rijd je maar op een boogscheut van Brussel. Je fietst zelfs een paar maal de Ring onderdoor. Je bent ook te gast in de 'glazen dorpen' Hoeilaart, Overijse en Duisburg. Hier bloost de blauwe Brabantse druif in nog enkele duizenden serres.
De route is licht heuvelachtig. Het parcours bestaat uit 18 km beton- en asfaltwegen en 32 km grindwegen. De Zoniënwoudroute is niet bewegwijzerd.

 

Een kaart, tekstbeschrijving en GPS-bestand wijzen je de weg:

 

 

Contact

Gerelateerde inhoud