Gemeente Overijse

Navigatie

Fietsen

Fietsnetwerk Vlaams-Brabant

Een uurtje? Een hele dag? Of een hele vakantie? Met het fietsnetwerk Vlaams-Brabant en de bijhorende infogids heb je genoeg munitie om Vlaams-Brabant te doorkruisen zo lang je maar wil. Het netwerk biedt eindeloos fietsplezier met nog meer knooppunten en nieuwe en verbeterde trajecten. Uitblazen onderweg doe je in één van de 120 fietscafés op het netwerk.

Bestel de fietskaart

 

Brabantse pijl fietsroute

Deze sportieve fietsroute brengt je naar het Dijleland op een boogscheut van Leuven en Brussel. Ongeveer 98 kilometer lang, goed voor 1033 hoogtemeters. Deze route is bewegwijzerd, maar je kan ook de gpx- coördinaten downloaden zodat de gps je de weg leidt.

Download de route in pdf of gpx
Download de brochure

 

Druivenfietsroute

25 km lange fietslus in en rond Overijse langs het fietsnetwerk Vlaams-Brabant. De tocht brengt je langs uitgestrekte velden, schilderachtige valleien en het mooie Zoniënwoud. Tussen 15 juli en 30 oktober kan je een bezoek aan een druiventeler meepikken.

 

De brochure is gratis verkrijgbaar op de dienst Toerisme of in Dru!f, huis van de tafeldruif. Je kan ze ook downloaden.
 

Fietsroute Overijse-Leuven

Overijse is een prima uitvalsbasis voor ferme fietstochten binnen en buiten de grenzen van de Druivenstreek. Een aanrader? Trap eens door de schilderachtige Druivenstreek naar Leuven. De brochure is gratis verkrijgbaar op de dienst Toerisme of in Dru!f, huis van de tafeldruif. Je kan ze ook downloaden.


Zoniënwoudroute

Meer dan de helft van deze 50 km lange route loopt doorheen het Zoniënwoud, het Capucijnenbos en het Warandepark van Tervuren. Eeuwenoude, statige beuken wisselen af met staaltjes van koninklijke tuinarchitectuur. En toch rijd je maar op een boogscheut van Brussel. Je fietst zelfs een paar maal de Ring onderdoor. Je bent ook te gast in de 'glazen dorpen' Hoeilaart, Overijse en Duisburg. Hier bloost de blauwe Brabantse druif in nog enkele duizenden serres.
De route is licht heuvelachtig. Het parcours bestaat uit 18 km beton- en asfaltwegen en 32 km grindwegen. De Zoniënwoudroute is niet bewegwijzerd.

 

tekstbeschrijving en kaart

 

 

Contact

Gerelateerde inhoud