Gemeente Overijse

Navigatie

Opvoedingsondersteuning

 

Ouders stellen zich wel eens vragen rond de opvoeding van hun kinderen. Meestal vinden ze antwoorden op deze vragen in hun nabije omgeving: bij grootouders, vrienden en kennissen, aan de schoolpoort,...
Naast deze informele steun bestaat er ook 'georganiseerde' opvoedingsondersteuning. Heel wat diensten en actoren zijn dagelijks aan het werk om ouders te ondersteunen bij uiteenlopende opvoedingssituaties.


Ook in Overijse trachten we dat op verschillende manieren te doen. Regelmatig worden er dan ook initiatieven genomen waarmee we ouders niet alleen een hart onder de riem willen steken, maar hen ook willen helpen in de zoektocht naar een antwoord op de vragen die ze misschien hebben in verband met de opvoeding van hun kind(eren).
Kansen bieden tot ontmoeting geeft ouders de mogelijkheid op een informele manier bij te praten over opvoeding en geeft hen soms ook wel de kans om nieuwe inzichten op te doen rond de opvoeding.
Hou dus regelmatig de kalender in de gaten om te weten waar we ondersteuning bij het opvoeden mee trachten vorm te geven.

 

Waar kan je heen met je opvoedingsvragen?

 

Neem een kijkje op:

  • Kind & Gezin: een website met informatie over opvoeding, veiligheid, kinderopvang,... van jonge kinderen.

  • Groei mee: een website met informatie over opvoedingsthema's, activiteiten en opvoedingsondersteunende diensten.

Contact