Gemeente Overijse

Navigatie

Klimaatmobiel

Dit najaar kan je als inwoner terecht in de Klimaatmobiel voor informatie over duurzaam wonen en energiezuinig bouwen en verbouwen. Van 26 oktober tot 4 december houdt dit klimaatkantoor op wielen halt op het Begijnhof, voor AC De Vuurmolen. De Klimaatmobiel is een initiatief van de gemeente, 3Wplus en het Klimaatnetwerk Vlaams-Brabant.

 

Waarvoor kan je in de Klimaatmobiel terecht?

  • De Klimaatmobiel is een informatiepunt waar iedereen terecht kan voor gratis advies over duurzaam renoveren, energie besparen, isoleren, zonnepanelen, de digitale energiemeter, premies en subsidies...;
  • Iedereen kan voor slechts 40 euro een warmtescan aanvragen. Daarbij gaat een energiedeskundige tijdens de winterperiode in de woning met een warmtebeeldcamera na waar er precies warmte verloren gaat, gevolgd door een rapport met sprekende beelden en tips;
  • Voor wie concrete plannen heeft om energierenovaties uit te voeren door te BENOveren ('beter renoveren'), is er bovenop de warmtescan het BENOvatietraject. Deze grondige screening van de woning resulteert in een rapport met een overzicht van mogelijk te nemen maatregelen en de kostprijs ervan. Ook verdere begeleiding bij de renovatie is hierin vervat.

Wanneer kan je in de Klimaatmobiel terecht?

  • Maandag van 17 tot 20 u
  • Woensdag van 14 tot 17 u
  • Vrijdag van 9 tot 12 uur

Een afspraak maken is niet nodig. Krijg je liever advies vanop afstand? Stel je vragen dan via e- mail, telefoon of gebruik de chatfunctie op de website.


Hoe kan je de Klimaatmobiel contacteren?

Gerelateerde inhoud