Gemeente Overijse

Navigatie

Registratie van gedeelde huisvestiging van niet-ontvoogde minderjarige kinderen

Wat?

Ouders van niet-ontvoogde minderjarige kinderen die niet meer samenwonen, maar wel het principe van co-ouderschap hebben, kunnen sinds 2016 hun kinderen op het adres laten registreren van de ouder waar niet de hoofdverblijfplaats is (= plaats waar de minderjarige het grootste deel van het jaar verblijft).

Terug naar boven

Voorwaarden

Het verzoek moet aangevraagd worden door de ouders (met ouderlijk gezag) en niet door bijvoorbeeld grootouders, stiefouders, ...

Terug naar boven

Procedure

De aanvraag gebeurt bij de dienst Burgerzaken door de ouder bij wie het kind niet staat ingeschreven.
Zijn onderstaande documenten in orde, dan wordt het adres van de kinderen als gedeeld verblijf bijgewerkt in het dossier van de ouders en kinderen.

Terug naar boven

Wat meebrengen?

 • Gerechtelijke beslissing (kopie van beslissing van de rechtbank dat het gaat om co-ouderschap en waarop de hoofdverblijfplaats van de kinderen staat vermeld)

  OF

 • Gezamenlijk akkoord tussen beide ouders (recent schriftelijk document ondertekend door beide ouders én met kopie van de elektronische identiteitskaart van de andere ouder)

 

Kunnen geen van bovenstaande documenten worden voorgelegd bij de aanvraag, dan zal de dienst Burgerzaken een brief sturen naar de andere ouder om zijn/haar akkoord te vragen. De andere ouder moet dan binnen de 15 kalenderdagen reageren.

Terug naar boven

Regelgeving

KB van 26.12.2015 - wijziging KB van 16.07.1992 tot vastelling van de informatie die wordt opgenomen in de bevolkingsregisters en het vreemdelingenregister.

Terug naar boven

Contact

 • Burgerzaken

  Begijnhof 17
  3090 Overijse

  Vandaag open
  00u00 tot 00u00
  00u00 tot 00u00

  Meer openingsuren