Gemeente Overijse

Toeristische activiteiten

Heb je zin om onze streek op een verrassende manier te ontdekken? Dat kan met de fiets, een stevig paar wandelschoenen of gewoon lekker onderuit gezakt in een comfortabele bus. Steeds begeleid door een ervaren gids uit de streek!


Ontdek Pittig Overijse met de Davidsfonds Zomerzoektocht


Klik op de link om in te schrijven:


Heidi Lenaerts (Klara) en Druivenambassadeurs Gert en Mieke nemen je op sleeptouw door Overijse tijdens deze leuke gezinszoektocht. Met als extraatje massa's tips, praktische info en heel wat verrassingen onderweg. Neem zeker je smartphone mee want het mooiste kiekje met #pittigoverijse maakt kans op een mooie prijs! Schrijf je in met je familie of een gezellige bende. De eerste 30 groepen starten gratis!


Lengte van de wandeling: 3 km


Streekwandeling Eizer

Woensdag 22 augustus van 14 tot 17u

Toen tuinman Felix Sohie in 1865 zijn eerste druivenserres bouwde in zijn thuisdorp Hoeilaart, vielen zijn streekgenoten massaal voor de zoete smaak van de sappige tafeldruif. In 1961 telden "de glazen dorpen" wel 35.000 serres. Ook vandaag blijft de tafeldruif een topproduct, voor altijd verbonden aan de Druivenstreek. Maar tijdens deze wandeling ontdekken we dat Eizer vanaf 1900 zich ontwikkelde tot een echt "pezzedorp"! Natuur en cultuur zijn sterk verbonden tijdens deze wandeling in Eizer.

Vertrek: Parking Sint-Magdalenakerk – Duisburgsesteeenweg 165 – 3090 Eizer


Toeristische activiteiten tijdens de Druivenfeesten


Zaterdag 25 augustus 2018
- 14 u Recreatieve familiefietstocht van 25km
- 10 u, 11 u, 14 u en 15 u Geschiedenis Begijnhofkapel

Maandag 27 augustus 2017

- 14 u Natuurwandeling Overijse klinkt


Dinsdag 28 augustus 2017
- 14 u Busrondrit Pittig Overijse (hiervoor moet je inschrijven, dat kan vanaf eind juni)

 

Meer info volgt nog eind juni.Heb je zin om een tentoonstellling te bezoeken? Je kan er eentje meepikken in het centrum van Overijse!