Gemeente Overijse

Navigatie

Nieuws

 • Vuurwerk verboden

  20/11
  Vuurwerk verboden
  Wil je het nieuwe jaar inzetten met een knal? Dat kan, maar dan wel zonder vuurwerk. Sinds kort is er een totaalverbod op vuurwerk in Overijse.
  Lees meer
 • Bedank je afvalophaler en parkwachter

  20/11
  Bedank je afvalophaler en parkwachter
  Van 23 tot 29 november is het de Week van de Afvalophaler en Recyclageparkwachter: het perfecte moment om je dankbaarheid te tonen aan de mannen en vrouwen van Interrand, die wekelijks jouw afval meenemen en je helpen in het recyclagepark.
  Lees meer
 • Agenda gemeenteraad 24 november 2020

  17/11
  Agenda gemeenteraad 24 november 2020
  De zitting van de gemeenteraad van 24 november 2020 wordt via videoconferentie georganiseerd en er wordt online gestemd.   Burgers en pers kunnen de zitting van de gemeenteraad eveneens bijwonen indien gewenst. Dit kan op twee manieren: Via de aanbevolen digitale manier: volg de zitting via Zoom. In A.C. De Vuurmolen, mits het respecteren van de richtlijnen rond voldoende afstand houden. Indien je de zitting van de gemeenteraad wilt bijwonen, laat het dan vóór maandag 23 november (17 u) weten via info@overijse.be . Nadien wordt de nodige praktische informatie bezorgd aan de geïnteresseerden. Het zittingsverslag (audio-opname) wordt achteraf op de website van de gemeente gepubliceerd. De agenda vind je hier.
  Lees meer
 • Agenda OCMW-raad 24 november 2020

  17/11
  Agenda OCMW-raad 24 november 2020
  De zitting van de raad voor maatschappelijk welzijn van 24 november 2020 wordt via videoconferentie georganiseerd en er wordt online gestemd.   Burgers en pers kunnen de zitting van de raad voor maatschappelijk welzijn eveneens bijwonen indien gewenst. Dit kan op twee manieren: Via de aanbevolen digitale manier: volg de zitting via Zoom. In A.C. De Vuurmolen, mits het respecteren van de richtlijnen rond voldoende afstand houden. Indien je de zitting van de raad voor maatschappelijk welzijn wilt bijwonen, laat het dan vóór maandag 23 november (17 u) weten via info@overijse.be . Nadien wordt de nodige praktische informatie bezorgd aan de geïnteresseerden. Het zittingsverslag (audio-opname) wordt achteraf op de website van de gemeente gepubliceerd. De agenda vind je hier.
  Lees meer
 • Hou je pluimvee en vogels in hun kot

  16/11
  Hou je pluimvee en vogels in hun kot
  Momenteel circuleert de vogelgriep opnieuw in ons land. Bekijk hier alle maatregelen die gelden voor particulieren en houders van pluimvee en vogels.
  Lees meer
 • Open vergadering Raad voor Lokale Economie

  16/11
  Open vergadering Raad voor Lokale Economie
  Handelaars, ondernemers en zelfstandigen zijn van harte welkom op de online vergadering van onze Raad voor Lokale Economie (RLE) op 24 november 2020 om 20 u. Interesse? Stuur een mail naar omgeving@overijse.be en wij bezorgen jou de link.
  Lees meer
 • Opstart drive-in coronatestcentrum Tervuren

  16/11
  Opstart drive-in coronatestcentrum Tervuren
  Patiënten uit de gemeentes Overijse, Kraainem, Wezembeek-Oppem, Tervuren en Hoeilaart kunnen vanaf nu terecht in het nieuwe drive-in testcentrum voor corona in Tervuren. Een online afspraak maken is verplicht en kan alleen met een activatiecode van je arts.
  Lees meer
 • Nieuwe eID

  13/11
  Nieuwe eID
  Vraag je vanaf 17 november een nieuwe elektronische identiteitskaart aan, dan ziet die er net iets anders uit. Vanaf dan komen ook je vingerafdrukken erop te staan. Op die manier voldoet de elektronische identiteitskaart aan de strenge internationale regels die als doel hebben om de identiteitscontroles efficiënter te laten verlopen. De nieuwe kaart is dus ook veiliger als reisdocument. 
  Lees meer
 • Uitbreiding mondmaskerplicht

  07/11
  Uitbreiding mondmaskerplicht
  De mondmaskerplicht in de aangeduide zones in het centrum gelden nu voor iedereen vanaf 13 jaar, elke dag, ook tijdens schoolvakanties. Kom maximum met 4 mensen samen en hou afstand. Enkel zo zullen we het virus klein krijgen.
  Lees meer
 • Asfalteringswerken Nijvelsebaan, Hoeilaartsesteenweg, Frans Verbeekstraat en andere straten

  04/11
  Asfalteringswerken Nijvelsebaan, Hoeilaartsesteenweg, Frans Verbeekstraat en andere straten
  Vanaf maandag 16 november 2020 t.e.m. woensdag 25 november 2020 laten we asfalteringswerken uitvoeren in verschillende straten in onze gemeente. Deze worden voorzien van een nieuwe asfalttoplaag. Tijdens de volledige duur van de werken worden de straten waar wordt gewerkt afgesloten voor het doorgaand verkeer. 
  Lees meer
Verfijn op rubriek