Gemeente Overijse

Navigatie

Speelplein Het Meiveld: hoe wil jij spelen?


De speeltuin Het Meiveld wordt al jaren erg intensief gebruikt en is aan vernieuwing toe. Maar hoe gaan we het speelterrein vernieuwen?


Buiten spelen is gezond en belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Een goed ingericht speelterrein is de ideale plek waar kinderen uitdaging vinden in beweging en avontuur. Maar een speelterrein is meer dan dat, het is ook een plek waar je gezellig samenkomt met familie en vrienden en waar je tot rust kan komen in het groen.

 

Na enkele inspraakmomenten eind september, maakten we een eerste ontwerp voor een vernieuwd speelterrein op Het Meiveld.

We stellen dit voorontwerp voor tijdens een infomarkt op 27 november 2019. Iedereen mag dan zijn feedback komen geven op dit eerste ontwerp.


Eind september waren er drie inspraakmomenten op speelterrein Het Meiveld, achter de Bib en CC Den Blank. Kleine en grote Overijsenaren konden er met zilveren en rode ballonnen aangeven wat ze wel en niet willen in de nieuwe speeltuin.

 

Met die feedback maakte een landschapsarchitect een eerste ontwerp, het "babbelplan", want over dit eerste ontwerp kan nog gebabbeld worden. Iedereen kan hierop feedback geven tijdens een infomarkt.

 

Tijdens deze infomarkt kan je dit voorontwerp bekijken en vertellen wat je wel en niet goed vindt, maar ook suggesties doen. We leggen ook uit waarom bepaalde keuzes werden gemaakt.

 

Na de infomarkt wordt een definitief plan opgesteld, dat in de mate van het mogelijke rekening houdt met alle ideeën en wensen. De werken aan de speeltuin zullen na de zomer van 2020 van start gaan en dus niet rond de paasvakantie zoals eerder gecommuniceerd.

 

Praktisch

 

  • Wat: Kom langs op de infomarkt en geef feedback op het "babbelplan"
  • Wanneer: woensdag 27 november 2019
  • Uur: doorlopend tussen 16 uur en 21 uur
  • Waar: de Bib van Overijse