Gemeente Overijse

Navigatie

Aanmeldingssysteem basisscholen

 

Jouw kind naar school? Vroeger dan je denkt...

 

In Overijse werken alle basisscholen met één centraal digitaal aanmeldingssysteem vanaf het schooljaar 2020-2021. Met een aanmelding laat je weten op welke school je jouw kind het liefst wil inschrijven.


Je hoeft als ouder dus niet aan te schuiven of te kamperen bij de start van de inschrijvingsperiode. Je krijgt een periode de tijd om je kind aan te melden. Het systeem houdt bij de toekenning van een school rekening met de school van je voorkeur en zorgt er ook voor dat kinderen in de buurt van hun woonplaats naar school kunnen gaan. 

 

Wie moet zich aanmelden voor het schooljaar 2020-2021?

 

 • Kinderen geboren in 2018: alle kindjes geboren in 2018 moeten zich aanmelden, ook al starten ze pas in het schooljaar 2021-2022
 • Kinderen geboren vóór 2018 die nog niet naar school gaan: Gaat je kindje om een of andere reden nog niet naar school? Dan moet je het nu aanmelden voor het schooljaar 2020-2021.
 • Kinderen die overstappen van de 3de kleuterklas naar het 1ste leerjaar van een school zonder lager onderwijs: Gaat je kind naar school in de gemeentelijke kleuterschool "Lotharingenkruis" Maleizen en kies je voor een 1ste leerjaar in een school in Overijse? Dan moet je het nu aanmelden voor het schooljaar 2020-2021.
 • Kinderen die van school willen veranderen: Gaat je kind nu al ergens naar school en wil je veranderen van school vanaf 1 september 2020? Ook in dit geval moet je je kind eerst aanmelden.

 

VOORRANG: onderstaande groepen moeten zich NIET eerst aanmelden, maar mogen inschrijven in de school van broer of zus. De inschrijvingsperiode voor de voorrangsgroepen loopt van maandag 20 januari t.e.m. vrijdag 7 februari 2020. Je plaats is dan zeker. Ga dus tijdens deze periode naar jouw school tijdens de schooluren of na afspraak en schrijf je kind in. De contactgegevens per school vind je hier.

 

Heb je te lang gewacht om in te schrijven? Dan vervalt je voorrang en moet je ook digitaal aanmelden zoals de andere groepen.

 

  • Kinderen geboren in 2018 met een broer of een zus in de school
  • Kinderen van personeelsleden geboren in 2018

 

Heb je geen voorrang, hoe moet je dan aanmelden?

 

Aanmelden wil zeggen dat je laat weten welke school of scholen je voorkeur hebben om je kind naar school te laten gaan. Het aanmeldingssysteem bekijkt of er voldoende plaats is, ordent de aanmeldingen en laat je weten of je kind een plaats heeft. Pas daarna ga je je kind inschrijven op school.

 

 • Je kan je kind online aanmelden op de website https://overijse.aanmelden.in  van 2 tot 31 maart 2020. Je geeft best meerdere voorkeursscholen op.
 • De aanmeldingen worden verwerkt van 1 tot en met 30 april. Is er op de school van jouw voorkeur niet voldoende plaats voor alle kinderen? Dan bepalen de sociale mix op school en de afstand van je woonplaats tot de school, welke kinderen een plaats krijgen.
 • Ten laatste op 30 april krijg je een ticket via e-mail voor de hoogste voorkeursschool waar plaats is.
 • Van 4 tot 26 mei kan je op deze basisschool terecht om je kind in te schrijven met het ticket.
 • Vanaf 29 mei starten de vrije inschrijvingen. Dan worden de vrije plaatsen, die nog over zijn, opengesteld.

De digitale aanmeldingsperiode voor het basisonderwijs is afgesloten. 

- Ouders die een ticket via het aanmeldsysteem ontvingen, kregen een mail met de boodschap dat de school hen contacteert om de inschrijving van hun kind af te ronden.

 

Vrije inschrijvingen starten op 3 juni 2020!

Ouders die nog op zoek zijn naar een basisschool kunnen in de vrije inschrijvingsperiode vanaf 3 juni om 9.00 uur in een school terecht waar er nog plaats is.
De vrije plaatsen per school en per leerlingengroep zullen vóór dit tijdstip op de pagina "Vrije plaatsen" van deze website bekend worden gemaakt (ik hoop info van scholen te krijgen op 28/05 anders wordt het 2/06).

Rekening houdend met de maatregelen tegen de verspreiding van Covid-19 zullen de vrije inschrijvingen via een e-mail met de school van jouw keuze moeten worden geregeld. De e-mailadressen die je hiervoor kan gebruiken vind je terug op de pagina "Scholen" van deze website.

 

Bij de vrije inschrijvingen is het principe dat wie zich eerst aandient ook eerst bediend wordt.

Elke school stelt vanaf 3 juni om 9:00 een digitaal formulier ter beschikking op de website van de school.


Wil je je zoon/dochter inschrijven? Surf naar de website van de school en vul het formulier in.
De inschrijvingen verlopen chronologisch.
Het moment dat je het ingevulde formulier verzendt, bepaalt de volgorde van inschrijving.
Zijn de plaatsen beperkt dan raden we aan snel in te schrijven.


Ouders die geen computer hebben, kunnen steeds contact opnemen met de school.


Wat heb je nodig om aan te melden?

 • Het rijksregisternummer van je kind
 • Het domicilieadres van je kind

 

Vragen of opmerkingen?

 • Neem contact op met een van de scholen in Overijse, een overzicht vind je hier.
 • Contacteer het Sociaal Huis van de gemeente Overijse op t 02 305 18 83 (bereikbaar elke voormiddag van 8 tot 12 u en maandagavond van 17.30 u tot 19.30 u) of via aanmelden@overijse.be.

Contact