Gemeente Overijse

Opleiding toeristisch onthaal

TOA's12.jpgBezoekerscentrum Dru!f zoekt vrijwilligers toeristisch onthaal

Bezoekerscentrum Dru!f in Overijse maakt zich klaar voor het toeristisch seizoen. Heb jij zin om als onthaalmedewerker toeristen te ontvangen? Ben je klantvriendelijk, zelfstandig en praktisch ingesteld? Stel je dan kandidaat om deel uit te maken van het vrijwilligersteam.

 

Bezoekerscentrum Dru!f is sinds 2012 gelegen in hartje Overijse centrum. De interactieve tentoonstelling over de geschiedenis van de tafeldruif is een ideaal startpunt voor een dagje Druivenstreek. Tijdens het toeristisch seizoen (april-oktober) ontvangt Dru!f meer dan 5.000 bezoekers waaronder dagjestoeristen, groepen en scholen.

 

In het onthaal ontdekken bezoekers de recreatieve, culturele en gastronomische troeven van de Druivenstreek. Tal van sfeerbeelden, folders en toeristische info helpen hen op weg voor een onvergetelijke uitstap. Om dan nog maar te zwijgen van de gezellige binnenkoer van taverne Den Bonten Os, het archief van de heemkundige kring De Beierij van IJse of de verbroederingskelder en druivententoonstelling tijdens de Druivenfeesten.

 

VRIJWILLIGER TOERISTISCH ONTHAAL

Als onthaalmedewerker ben jij het aanspreekpunt voor toeristen. Je zorgt ervoor dat de bezoekers zich welkom voelen en maakt ze wegwijs doorheen het bezoekerscentrum. Je verkoopt wandel- en fietsbrochures, vertel hen wat ze kunnen bezoeken in de streek, waar het leuk eten en overnachten is. Ook ontvang je klassen met een educatief spel en promoot Overijse op beurzen.

 

Je profiel

•Je spreekt Nederlands

•Meertaligheid is een pluspunt

•Je hebt een positieve instelling

•Je bent klantvriendelijk, behulpzaam en diplomatisch

•Je pikt dingen snel op en kan hier zelfstandig mee aan de slag

•Je bent praktisch ingesteld

 

Wat bieden we aan?

•Een gratis opleiding over Overijse en de werking van Dru!f met als slot een leuke daguitstap
•Vrijwilligers zijn bij bezoekerscentrum Dru!f zijn van onschatbare waarde en ontvangen daarom een vrijwilligersvergoeding van 34,71 euro per dag.
•Ons klein maar gemotiveerd team zal er alles aan doen om je thuis te laten voelen. Je krijgt een duidelijke functieomschrijving en begeleiding waar nodig.
•We bedanken onze vrijwilligers tweemaal per jaar met een leuke uitstap, een vrijwilligersdag en interessante vormingen.

 

Hoe solliciteren?

Ben je nieuwsgierig geworden en kriebelt het om aan de slag te gaan bij het vrijwilligersteam van bezoekerscentrum Dru!f in Overijse? Dan ben jij die enthousiaste vrijwilliger die we zoeken!

Vanaf 24 maart 2020 start een korte lessenreeks om je klaar te stomen voor je opdracht. Schrijf je dan in! Voor meer vragen kan je ook steeds terecht op 02 785 33 75, lynn.debecker@overijse.be of langs komen bij toerisme in CC Den Blank, Begijnhof 11 in Overijse.

 

Belangrijke data

Ben je geïnteresseerd? De opleiding vindt plaats dinsdagavond van 19u00 tot 22u30 in het gemeentehuis (Justus Lipsiuszaal) op het Justus Lipsiusplein.

 

Wegens de maatregelen voor het virus COVID-19 zijn de lessen uitgesteld tot na de zomervakantie Hieronder vind je de nieuwe lesdata! We voorzien de nodige veiligheidsmaatregelen. Iedereen zit op 1,5 meter van elkaar en draagt een mondmasker. We vragen om eigen materiaal mee te brengen (schrijfgerief, drinkfles, e.d.).

 

 

DATUMUURPLAATSINHOUDLESGEVER
1. Dinsdag 8 september 202019.00 tot 22.30

Gemeentehuis

Justus Lipsiuszaal

Toeristische producten

Lynn Debecker - deskundige programmatie

2. Dinsdag 15 september 202019.00 tot 22.30

Gemeentehuis

Justus Lipsiuszaal

Geschiedenis en bezienswaardigheden van Overijse

Carine Willaert - De Beierij van IJse

3. Dinsdag 22 september 202019.00 tot 22.30

Gemeentehuis

Justus Lipsiuszaal
Werking Dru!f en educatief spelLynn Debecker - deskundige programmatie
4. Dinsdag 29 september 202019.00 tot 22.30geschrapt
5. Dinsdag 6 oktober 202019.00 tot 22.30

Gemeentehuis

Justus Lipsiuszaal
Klantvriendelijkheid versus klantgerichtheidRonny Van Baelen - Yamas communicatie
6. Zaterdag 10 oktober 20209.30 tot 18.00Vertrek CC Den BlankDagexcursie OverijseGidsen Overijse

 

 

 

 

Contact