Gemeente Overijse

Nieuws

 • Start coronaveilig cultuurseizoen '20-'21

  14/08
  Start coronaveilig cultuurseizoen '20-'21
  De ticketverkoop voor het cultuurseizoen 2020-2021 is gestart! Steun de sector en koop nu je tickets voor voorstellingen in CC Den Blank. 
  Lees meer
 • Inschrijving Nederlandse taallessen voor anderstaligen

  10/08
  Inschrijving Nederlandse taallessen voor anderstaligen
  Niet-Nederlandstalige volwassenen kunnen in kleine groepen Nederlands leren. Er zijn cursussen voor beginners en gevorderden. Inschrijven is verplicht: dat kan vanaf 17 augustus 2020.
  Lees meer
 • Awel zoekt luistervrijwilligers!

  10/08
  Awel zoekt luistervrijwilligers!
  De drijvende kracht van Awel zijn de vrijwilligers die anoniem zo veel mogelijk oproepen van kinderen en jongeren beantwoorden. De lijnen zijn echter zo drukbezocht dat helaas nog heel wat kinderen en jongeren met hun verhaal blijven zitten. Wil jij hieraan je steentje bijdragen? Stel je kandidaat als vrijwilliger voor eind augustus!
  Lees meer
 • Druif-in openluchtcinema

  10/08
  Druif-in openluchtcinema
  Dit weekend zin in een buitengewone film in openlucht? Reserveer snel je tickets voor La La Land en Toy Story 4 (beide originele versie met Nederlandse ondertiteling)! De Leeuwenkoning en 1917 zijn al uitverkocht. 
  Lees meer
 • Captatieverbod waterlopen

  06/08
  Captatieverbod waterlopen
  Momenteel zijn de waterstanden in de provincie Vlaams-Brabant zo laag dat er een captatieverbod wordt ingesteld voor de hele provincie Vlaams-Brabant vanaf 6 augustus 2020. De einddatum is nog onbepaald.
  Lees meer
 • Extreme hitte? Hou het hoofd koel!

  04/08
  Extreme hitte? Hou het hoofd koel!
  De komende dagen worden weer zeer warm. Zorg tijdens deze periode van extreme hitte daarom extra voor jezelf en anderen. Deze tips kunnen helpen...
  Lees meer
 • Plek voor de blok in augustus

  31/07
  Plek voor de blok in augustus
  Ook in augustus ben je welkom om tijdens weekdagen te studeren in CC Den Blank. Hou je aan de onderstaande maatregelen.
  Lees meer
 • Ontwerpplan voedselverspilling Vlaamse overheid

  30/07
  Ontwerpplan voedselverspilling Vlaamse overheid
  De Vlaamse overheid werkte een ontwerp actieplan uit om voedselverliezen te vermijden en biomassa beter te benutten. Tegen 2025 zou het voedselverlies in Vlaanderen met 30 procent moeten dalen. Tot en met 30 september kan je dit ontwerpplan bij de Omgevingsdienst of online raadplegen en je opmerkingen doorgeven. 
  Lees meer
 • Helpende handen gezocht voor een Buitengewone Zomer

  24/07
  Helpende handen gezocht voor een Buitengewone Zomer
  Om al onze activiteiten coronaveilig te maken en te houden, hebben we heel wat helpende handen nodig. Zin om een Buitengewone vrijwilliger te worden? Schrijf je in!
  Lees meer
 • Onze buitengewone gemeente op de radio

  24/07
  Onze buitengewone gemeente op de radio
  Op 16 juli 2020 zond Radio 2 live hun middagpost uit vanop onze markt. Heb je deze uitzending over onze buitengewone gemeente gemist? Geen probleem! Herbeluister ze hier.
  Lees meer
Verfijn op rubriek