Gemeente Overijse

Maatregelen coronavirus

In dit document van de federale overheid vind je een antwoord op de veelgestelde vragen over de nationale maatregelen. Officiële en actuele informatie over deze nationale maatregelen vind je ook op www.info-coronavirus.be.

 

 

Op deze pagina vind je een overzicht van de aangepaste dienstverlening binnen de gemeente:

 

Bronopsporing door lokaal belteam

Alle gemeenten kregen vanuit het Agentschap Zorg en Gezondheid de opdracht om, naast het Vlaamse contactonderzoek, zelf ook aan bronopsporing te doen in het kader van de verspreiding van het virus.

 

Wat houdt dit in?

Elke inwoner uit Overijse die positief test op corona, wordt gecontacteerd door een medewerker van onze gemeente. Aan de hand van een aantal vragen willen we nagaan waar en hoe de besmetting mogelijk gebeurd is, om vervolgens gericht eventuele lokale maatregelen te kunnen nemen. Daarnaast doen we ook een kwetsbaarheidscheck: hoe gaat het met de besmette persoon? Lukt het om de quarantaine vol te houden? Heeft de persoon de maatregelen goed begrepen? Heeft hij/zij hulp nodig? De gezondheid en het welzijn van de inwoners staan bij de bronopsporing centraal. Uiteraard wordt er vertrouwelijk met de info omgegaan.

 

Wat is het verschil met het Vlaamse contactonderzoek?

Met de bronopsporing willen we de besmettingsbronnen in onze gemeente in kaart brengen. Met het Vlaamse contactonderzoek wordt nagegaan met wie je contact had, zodat die personen ook gecontacteerd kunnen worden. Onze bronopsporing is dus een aanvulling op het Vlaams contactonderzoek. 


Openingsuren gemeente en OCMW

Wij zijn momenteel enkel open op afspraak. Bel naar 02 687 60 40 of mail naar info@overijse.be tijdens onze openingsuren:

  • elke weekdag tussen 8 u en 12 u;
  • op maandagavond tussen 17.30 u en 19.30 u;
  • en op woensdagnamiddag van 14 u tot 16 u.

Je vraag wordt vervolgens bezorgd aan de juiste dienst en die neemt dan contact met jou op om een afspraak te maken.

Ook het woonloket en het loket wijk-werken zijn open op afspraak.

 

Gemeentelijke gebouwen en terreinen

De gemeentelijke gebouwen en terreinen zijn open, maar er gelden een aantal veiligheidsmaatregelen en een aangepaste maximumcapaciteit. Het dragen van een mondmasker is verplicht in alle gemeentelijke gebouwen, en ook op de wekelijkse markt.

Reserveren van de gebouwen en terreinen kan via de webwinkel.

 

Het Atletiekpark is tijdens de coronacrisis gratis toegankelijk: gebruik je Beurtenkaart Sport en kom binnen via de draaideur. Tijdens de coronacrisis worden geen beurten van je saldo gehouden. Heb je geen Beurtenkaart Sport? Neem dan contact op met de Sportdienst en vraag een gratis toegangscode aan.