Gemeente Overijse

Navigatie

Open Monumentendag

REGISTREER JE BUBBEL


KAART MET LOCATIES EN TRAJECT

 

Canon IncOp zondag 13 september 2020 staat Open Monumentendag in Overijse in teken van de herdenking van de Tweede Wereldoorlog. Overijse heeft een rijk aanbod aan schuilkelders en bunkers die voor deze gelegenheid worden open gesteld. De diverse locaties zijn vrij toegankelijk tussen 10 en 17u voor publiek. Een gids is ter plaatse om de nodige uitleg te voorzien.

 

Vrij bezoek

 

U kan een vrij bezoek brengen aan de schuilkelders en bunkers die worden open gesteld. Tickets zijn niet nodig, wél een eenmalige registratie per bubbel. Registreer je bubbel via deze link en breng het bewijs mee tijdens elk bezoek. We vragen om zoveel mogelijk te voet of met de fiets te komen. Gebruik daarvoor de handige route met alle locaties.

 

Het traject en de volgorde bepaal je zelf aan de hand de uitgestippelde route. Locaties:

 

1. Commandopost Justus Lipsiusplein (ingang via gemeentehuis)

2. Schuilkelder Grotstraat z/n (ter hoogte van SMO)

3. Bunker Mommaertsstraat (parking tegenover huisnummer 60)

4. Bunker Bollestraat met authentieke Amerikaanse legerjeep uit WOII (huisnummer 32 – parking aan de kerk van Terlanen)

 

Maatregelen

Je draagt een mondmasker (12+) bij een bezoek aan een bunker of schuilkelder (opgelet: geen ffp2 /ffp3 met klep). Ter plaatse wordt een korte uitleg voorzien door een gids en zijn diverse voorzorgsmaatregelen genomen. Je hoeft de uitleg van de gids niet bij te wonen, maar respecteer dan wel de aanwijzingen van de medewerkers om de locaties te bezoeken (eenrichtingsverkeer).

Gelieve 1,5m afstand tegenover anderen te respecteren (die niet tot je bubbel behoren). Verplaatsing met de auto wordt afgeraden.

Meer informatie www.overijse.be/openmonumentendag.

 

Gegidste wandelingen

 

In Overijse centrum en Terlanenveld kan je op pad de verhalen van de oorlog en het Britse krijgsgevangenenkamp te ontdekken. Neem deel aan een begeleide wandeling met gids. De plaatsen voor de rondleidingen zijn beperkt. Deelname is gratis, maar inschrijven verplicht via www.overijse.be/webwinkel.

 

Lees hier het interview met Lynn Debecker, organisator van Open Monumentendag in Overijse.

 

Binnenkort vind je hier ook meer info over de Open Monumentendag voor scholen (infobundel).

Lees ook het artikel in de Overijsenaar van september.

 

 

 

 

 

 

 Contact