Gemeente Overijse

Navigatie

Warmtescan

WAAR MOET IK MIJN WONING ISOLEREN? VRAAG EEN WARMTSCAN AAN

 

Als inwoner van Overijse heb je de kans om tijdens de herfst en de winter een warmtescan van je woning te laten uitvoeren. Voor slechts 40 euro gaat een energiedeskundige van vzw 3Wplus (die samenwerkt met de gemeente) met een warmtebeeldcamera na waar precies in je woning warmte verloren gaat. Aansluitend op de warmtescan volgt er een energieaudit waarbij de deskundige de hele woning onderzoekt om te zien waar het energiezuiniger kan. Op basis van de warmtescan en de energieaudit stelt de expert een rapport op met daarin een overzicht en stappenplan van mogelijk te nemen maatregelen, de te verwachten kostprijs ervan en de terugverdientijd. Het rapport kan als basis dienen voor als je concrete plannen hebt om energierenovaties uit te voeren. Hiervoor kan je de energiedeskundige inschakelen als renovatiecoach. De renovatiecoach zorgt voor verdere begeleiding bij de renovatie, onder meer door het zoeken van aannemers, het aanvragen en vergelijken van offertes, het aanvragen van premies, ... Hiervoor hoef je niets extra te betalen. De prijs van dit traject zit vervat in de prijs van de warmtescan (40 euro).

Voor kwetsbare doelgroepen kost de warmtescan 20 euro, en ze kunnen aanspraak maken op verhoogde premies. Ook eigenaars die aan kwetsbare doelgroepen willen verhuren, kunnen een beroep doen op heel wat voordeeltarieven.

 

Een warmtescan uitvoeren kan enkel tijdens de herfst en de winter. Het verschil tussen de temperatuur binnen en buiten moet voldoende groot zijn, anders is het warmteverlies niet of niet goed te meten. Een warmtescan aanvragen, kan via 0478 08 09 66 of benoveren@3wplus.be