Gemeente Overijse

Wandelen

Langs holle wegen in Overijse

 

Regionaal Landschap Dijleland vzw stippelde twee wandelingen uit in Overijse: de 'Koningsbergroute' (11,1 km of in te korten tot 7,4 km) en de 'Keizer Karelroute' (5,7 km). Beide routes leiden de wandelaar door een aantal prachtige holle wegen en landschappen. De brochure beschrijft eveneens twee verbindingsroutes waardoor de wandelingen kunnen gecombineerd worden tot een mooie dagtocht van 20 km. Naast de gedetailleerde routebeschrijvingen geeft de brochure ook heel wat info mee over holle wegen: ontstaan, natuurwaarden, bedreigingen, wettelijke bescherming, … 

 

De routes zijn ter plaatse niet bewegwijzerd en lopen grotendeels over onverharde veld- en voetwegen. 

 

De wandelbrochure 'Langs holle wegen in Overijse' kost 2,00 EUR en is verkrijgbaar op de dienst Toerisme en in Dru!f, huis van de tafeldruif. Je kan ze ook online bestellen.

 

Overijse erfgoedwandeling

3,5 km lange erfgoedwandeling in het spoor van de tafeldruif met verhalen van Justus Lipsius, de gebroeders Danhieux en de druivenkoningin over de dorpskern van Overijse. Extra groene wandellus van 5,5 km tijdens het druivenseizoen. 

 

De route is ter plaatse niet bewegwijzerd. 

 

De wandelbrochure 'Overijse anders bekeken' is gratis verkrijgbaar op de dienst Toerisme. Je kan ze downloaden of online bestellen.

 

Serristenwandeling Eizer-Duisburg

De smaakvolle tafeldruif ken je ongetwijfeld, maar ook perziken werden in Eizer 'in de watten gelegd'. In 1895 startte pionier Felix Charlier (Feike Wit) met perzikenteelt onder glas. Verken de trage wegen van Eizer en Duisburg langs enkele authenthieke serristenwoningen.


De wandelbrochure 'Overijse anders bekeken' is gratis verkrijgbaar op de dienst Toerisme. Je kan ze downloaden of online bestellen.

Contact