Gemeente Overijse

Navigatie

Dru!f, huis van de tafeldruif

bezoekerscentrum Dru!fInteractief, kindvriendelijk en leerrijk.
Dru!f is hét bezoekerscentrum van de druivenstreek dat je moet gezien hebben. Ontdek het rijke verleden achter onze smaakvolle tafeldruif in de gloednieuwe interactieve tentoonstelling met actieve spelletjes voor kinderen. Voor scholen en groepen is er een interactieve ontdekkingstocht in de vorm van een educatief spel. Taverne Den Bonten Os zorgt voor een hapje en een drankje op het gelijkvloers.

 

Heb je daarna nog zin in een fietstocht, wandeling of bezoek aan een serrist? Ontdek de recreatieve, culturele en gastronomische troeven van de druivenstreek in de toeristische onthaalruimte. Tal van sfeerbeelden, folders en toeristische info helpen je op weg voor een onvergetelijke uitstap.

 

Ben je nieuwsgierig of heb je vragen over het verleden van Overijse? De heemkundige kring 'De Beierij van IJse' helpt je graag op weg in haar lokaal op de zolderverdieping. Hun archief is in de loop der jaren uitgegroeid tot een waar erfgoeddepot met een schat aan informatie.

 

Adres

Waversesteenweg 2 - 3090 Overijse

 

Sluitingsdagen

Het toeristisch onthaal en de tentoonstelling zijn open van 1 april t.e.m. 31 oktober. Groepen en scholen zijn welkom op aanvraag bij de dienst Toerisme via 02 785 33 73 of toerisme@overijse.be

 

Omwille van de Coronamaatregelen zal Dru!f sluiten op vrijdag 30 oktober. In het bezoekerscentrum worden diverse maatregelen genomen tegen de verspreiding van het COVID-19 virus:


 1. Reserveer je bezoek op voorhand via de webwinkel. Zo kom je niet voor onaangename verrassingen te staan. Een bezoek is gratis en op de website kan je kijken of er nog plaats is voor het gekozen tijdsslot. Een spontaan bezoek blijft nog altijd mogelijk.
 2. Meld je aan in het toeristisch onthaal voor je bezoek. Ontsmet je handen bij het binnen komen en indien je moet wachten gelieve de nodige afstand (1,5 m) te bewaren.
 3. In de tentoonstelling is een éénrichtingsparcours uitgestippeld. Per uur kunnen we hier 10 bezoekers binnen laten. Gelieve ook hier je handen te ontsmetten voor het binnen gaan.
 4. Om je bezoek extra veilig te maken, bieden we elk gezelschap bij het onthaal een gratis touchpen aan. Je gebruikt die bij het bedienen van de multimediaschermen. Op die manier vermijden we dat deze high touch points worden! De balpen is meteen een leuk aandenken aan je bezoek in coronatijden.
 5. Regelmatig wordt alles ontsmet.
 6. Toiletten zijn open voor de bezoekers.
 7. Blijf thuis als je ziek bent.
 8. Het gebruik van een mondmasker is sinds 11 juli 2020 verplicht.

 

Openingsuren

 • Bezoekerscentrum met toeristisch onthaal
  • vrijdag, zaterdag, zon- en feestdagen van 13u00 tot 17u00

 • Taverne 'Den Bonten Os'
  Waversesteenweg 2 - 3090 Overijse
  tel.: 02 303 78 30

  • dinsdag tot vrijdag vanaf 12u00 (keuken van 12u00 tot 21u30)
  • zondag vanaf 11u00 (keuken van 12u00 tot 21u00)
  • maandag gesloten

   

 • Archief heemkundige kring 'De Beierij van IJse'

   

Contact