Gemeente Overijse

Nieuws

 • Hou de ziekte van Newcastle uit je pluimveehok

  20/07
  Hou de ziekte van Newcastle uit je pluimveehok
  Ben jij hobbypluimveehouder? Hou de ziekte van Newcastle dan zeker uit je pluimveehok! 
  Lees meer
 • Vlaamse overheid subsidieert fietsprojecten van bedrijven

  20/07
  Vlaamse overheid subsidieert fietsprojecten van bedrijven
  Het Pendelfonds, een initiatief van de Vlaamse overheid voor duurzaam woon-werkverkeer, subsidieert fietsprojecten van bedrijven. Zo ondersteunt het fonds onder andere de aankoop van gewone fietsen, plooifietsen en speed pedelecs. Ben je als bedrijf hierin geïnteresseerd, dan vind je alle info hier . Je dient je aanvraag in te dienen voor 10 augustus 2018.    
  Lees meer
 • Verkoop brandweermateriaal

  18/07
  Verkoop brandweermateriaal
  Wilde jij ook altijd al een beetje 'bij de brandweer' zijn? Hulpverleningszone Oost gaat over tot de verkoop van verschillende voertuigen en materieel!
  Lees meer
 • Doe mee aan de tekenwedstrijd voor Kids Royal

  13/07
  Doe mee aan de tekenwedstrijd voor Kids Royal
  Laat je tekentalent samen met je kinderen de vrije loop en geef onze gemeente een geheel eigen invulling met deze tekenwedstrijd voor Kids Royal! Wees gerust: buiten de lijntjes mag ook want Overijse wil geen saaie gemeente zijn.    
  Lees meer
 • Vlaamse subsidies voor atletiekpark Den Heurk

  13/07
  Vlaamse subsidies voor atletiekpark Den Heurk
  De Vlaamse Regering heeft beslist om de renovatie van de verouderde atletiekpiste Den Heurk in Overijse met subsidies te ondersteunen. 
  Lees meer
 • Duizend klanken: Radio DFO

  13/07
  Duizend klanken: Radio DFO
  Wie onze radio zoekt en vindt, die wint! In aanloop naar de Druivenfeesten laten we elke maandag onze wedstrijd 'Duizend klanken: Radio DFO' weerklinken op onze Facebook- en Instagrampagina. 
  Lees meer
 • Huis van het Kind Druivenstreek lanceert Luierbank

  10/07
  Huis van het Kind Druivenstreek lanceert Luierbank
  Vanaf nu kunnen ouders hun overschot aan luiers inleveren op vijf inzamelpunten binnen onze gemeente.  Huis van het Kind Druivenstreek bezorgt ze vervolgens aan jonge ouders die het financieel moeilijk hebben. De verdeling van de verzamelde luiers gebeurt via Voedselhulp. Alle merken en maten zijn welkom, uiteraard in goede staat en liefst verpakt.
  Lees meer
 • Sluitingsdagen juli

  09/07
  Sluitingsdagen juli
  Hou rekening met de sluitingsdagen van De Vuurmolen, Den Blank, de Bib, het Begijntjesbad en het recyclagepark tijdens de Vlaamse en nationale feestdag.
  Lees meer
 • Figuranten gezocht

  09/07
  Figuranten gezocht
  Tijdens de zomermaanden neemt de provincie Vlaams-Brabant in samenwerking met de dienst toerisme een toeristisch promofilmpje op in Overijse. Via taferelen op verschillende locaties, krijgt de kijker een proevertje van wat er allemaal te beleven valt in ons dorp en wordt Overijse toeristisch verder op de kaart gezet.  
  Lees meer
 • Inschrijving Nederlandse taallessen voor anderstaligen

  06/07
  Inschrijving Nederlandse taallessen voor anderstaligen
  Niet-Nederlandstalige volwassenen kunnen in kleine groepen Nederlands leren. Er zijn cursussen voor beginners en gevorderden. De lessen starten op maandag 3 september 2018. Inschrijven voor de lessen kan op 20 en 23 augustus 2018.
  Lees meer
Verfijn op rubriek