Gemeente Overijse

PMD (rode sticker)

We sorteren al goed, maar het kan nog beter. Om de recyclage van selectief ingezamelde materialen mogelijk te maken dient de kwaliteit van het materiaal voldoende hoog te zijn. Wanneer er zich foute voorwerpen in de PMD-zak bevinden bemoeilijkt dit de recyclage of maakt ze soms zelfs onmogelijk. Daarom voert Interrand regelmatig controleacties uit op het ingezamelde PMD.

 

Kreeg jouw PMD-zak een rode sticker? Haal dan de PMD-zak terug in huis. Maak de sticker open. Op de binnenzijde vind je de sorteerregels met wat er wel of niet in de PMD-zak mag. Ook de PMD-sorteerregels op de website www.interrand.be maken je wegwijs. Haal de foute voorwerpen uit de zak, verwijder het rode luik van de sticker en bied de zak bij de volgende ophaling terug aan.

 

FOST Plus, de organisatie die in opdracht van de verpakkingsindustrie instaat voor de inzameling en verwerking van PMD-afval, voert momenteel een uitgebreide communicatiecampagne (o.m.tv-spots, radiospots) om mensen aan te zetten nog beter te sorteren en hen te wijzen op de meest voorkomende fouten zoals yoghurtpotjes en botervlootjes.

 

Let op!

PMD-zakken met een rode sticker die lange tijd op straat blijven staan worden aanzien als sluikstort. Indien de eigenaar van de zak kan achterhaald worden loop je het risico om een boete te krijgen van minimaal 150,00 EUR.

Contact

Gerelateerde inhoud