Gemeente Overijse

Navigatie

Bodemattest

Bodemattest aanvragen

Het aanvragen van een bodemattest verloopt via de Openbare Afvalstoffenmaatschappij (OVAM).

Hieronder vind je meer informatie over welke procedure je dient te volgen.

 

Bodemattest digitaal aanvragen

Vraag je veel bodemattesten aan? Dan is een online aanvraag van bodemattesten het meest efficiënt. Sinds 1 januari 2012 kunnen de houders van een lopende rekening (notarissen, e.d.) bodemattesten via het vernieuwde webloket OVAM aanvragen en digitaal ontvangen in pdf-versie. Dit kan een aanzienlijke tijdswinst opleveren. Neem contact op met de OVAM-infolijn voor meer informatie.

 

Bodemattest schriftelijk aanvragen

 

Met één aanvraagformulier kan je meerdere bodemattesten aanvragen. Je kan het aanvraagformulier verkrijgen bij OVAM.

Heb je het aanvraagformulier volledig ingevuld? Stuur het dan naar de OVAM, samen met de kadastrale gegevens en een kopie van het betalingsbewijs.

 

Kadastrale gegevens

Om een bodemattest te kunnen aanvragen, heb je de correcte kadastrale gegevens nodig. Deze gegevens moet je vermelden bij de aanvraag van een bodemattest.

Hoe geef je deze kadastrale gegevens door? Die vind je op de kadastrale legger. Dit is een voorbeeld van hoe je de gegevens doorgeeft:

Toestand op: 01.01.2012
Gemeentenummer: 12025
Afdeling: MECHELEN 1 AFD
Ligging van het perceel: STATIONSSTRAAT 110
Sectie: A
Perceelnummer: 508 / 02 A 21

 

Betaling

Vanaf 1 juni 2013 bedraagt de prijs van het bodemattest 50,00 EUR per kadastraal perceel en 200,00 EUR voor een deel van een kadastraal perceel.

 

Deel van een perceel

Een aanvraag voor een deel van een perceel kan enkel met een schriftelijk aanvraagformulier. Als bijlage moet er een uittreksel uit het kadastraal plan bijgevoegd worden met aanduiding voor welk deel een bodemattest wordt aangevraagd.

 

Om even stil bij te staan

Voor je een bodemattest aanvraagt, kijk je best even na of de notaris, bemiddelaar, koper of erkend bodemsaneringsdeskundige dat nog niet deed. Zo voorkom je een dubbele aanvraag en onnodige kosten. Heb je een risicogrond? Dan ben je verplicht om eerst een oriënterend bodemonderzoek uit te voeren. Het heeft dus geen zin om voorafgaandelijk een bodemattest aan te vragen.

 

 

Contact