Gemeente Overijse

Navigatie

Ingebruikneming openbaar domein

Wat?

Van plan om een container, stelling, verhuislift... te plaatsen op je straat of voet-/fietspad? Vraag het op tijd aan! Bekijk de verschillende stappen in dit filmpje.

 

Je moet steeds toelating vragen wanneer je eenmalig of voor een korte periode de openbare ruimte wilt gebruiken voor het plaatsen van een container, stelling, verhuislift, … of een straat dient af te sluiten. Ook als er geen kost is, moet je ons dit melden zodat we de verkeersveiligheid kunnen bewaken. Deze toelating dien je online aan te vragen bij de dienst Publieke Ruimte. Er geldt steeds een meldingsplicht. 

Terug naar boven

Voorwaarden

In functie van wat wordt uitgevoerd en waar dit wordt uitgevoerd is een minimumtermijn bepaald in het reglement. Raadpleeg het reglement voor de specifieke termijnen.

Terug naar boven

Procedure

Je dient je aanvraag in via het online aanvraagformulier bij de dienst Publieke Ruimte. Op basis van het advies van de betrokken dienst(en) krijg je al dan niet een vergunning.

 

Het online aanvraagformulier vind je hier: https://cloud.geo-it.be/webformulier_iod/Index.aspx?niscode=23062

 

Hoe kan je de online applicatie gebruiken?

De interactieve applicatie gidst je in zes stappen door je aanvraag. Eens de aanvraag volledig is, kan deze ingediend worden waarna deze gevalideerd wordt door de dienst Publieke Ruimte. Wanneer alles duidelijk en volledig is, zal de vergunning worden toegekend. Indien er iets niet duidelijk of onvolledig is, zal een medewerker van de dienst Publieke Ruimte contact met je opnemen.

Terug naar boven

Hoeveel kost het?

Het bedrag is afhankelijk van de duur en de grootte van de ingenomen oppervlakte.

 

Voor het afsluiten van de weg wordt een forfait aangerekend, samen met de ingenomen oppervlakte.

 

Voor ingebruikname van maximaal 1 dag en het afsluiten van de rijbaan voor maximaal 4 uur geldt een vrijstelling van retributie.

Terug naar boven

Uitzonderingen

Wanneer de ingebruikname dient voor socioculturele activiteiten, geldt het reglement rond het organiseren van een evenement. 

Terug naar boven

Regelgeving

Terug naar boven

Contact