Gemeente Overijse

Navigatie

Nieuws

 • Snoeiwerken Waversesteenweg

  30/10
  Snoeiwerken Waversesteenweg
  Van dinsdag 3 november tot en met vrijdag 6 november 2020 vinden er snoeiwerken plaats op de Waversesteenweg.  Tijdens de werken is de Waversesteenweg volledig afgesloten vanaf de Nijvelsebaan tot aan de Dreef. Er is een omleiding voorzien voor het doorgaand verkeer.
  Lees meer
 • Start inschrijvingen IBO kerstvakantie

  29/10
  Start inschrijvingen IBO kerstvakantie
  De inschrijvingen voor IBO tijdens de kerstvakantie starten maandag 9 november via de webwinkel . 
  Lees meer
 • Opvang verlenging herfstvakantie

  29/10
  Opvang verlenging herfstvakantie
  We voorzien als gemeente gratis opvang tijdens de verlenging van de herfstvakantie op 9 en 10 november. Op voorhand inschrijven is verplicht. 
  Lees meer
 • Nieuwe toekomst voor de Markthal

  29/10
  Nieuwe toekomst voor de Markthal
  De komende jaren wordt gewerkt aan de site in het centrum van Overijse waar nu de Markthal staat. Binnenkort starten we met de voorbereidende stappen voor een nieuw gebouw op deze locatie. Het einde van de afbraakwerken van de Markthal en de nieuwbouw staan gepland voor binnen enkele jaren.
  Lees meer
 • Troostplek in centrum Overijse: beslis mee!

  29/10
  Troostplek in centrum Overijse: beslis mee!
  Met de installatie van troostplekken willen we bijdragen aan het mentaal welzijn van alle Overijsenaren. Je kan tot 10 november meedenken over de locatie en in de inrichting van een volgende troostplek in het centrum. 
  Lees meer
 • Job: administratief medewerker GITO

  29/10
  Job: administratief medewerker GITO
  Het secretariaat van het Gemeentelijk Instituut Technisch Onderwijs zoekt een administratief medewerker. Solliciteren kan tot en met 1 december 2020.
  Lees meer
 • Coronamaatregelen Vlaamse regering

  29/10
  Coronamaatregelen Vlaamse regering
  De Vlaamse regering vaardigde een aantal nieuwe coronamaatregelen af. Ontdek hier wat die betekenen voor alles van vrije tijd in onze gemeente.
  Lees meer
 • Mondmaskerplicht omgeving secundaire scholen

  23/10
  Mondmaskerplicht omgeving secundaire scholen
  We merken dat er in de omgeving rond de secundaire scholen in onze gemeente vaak nog veel volk samenkomt bij het begin en einde van de school. Daarom heeft de burgemeester beslist om vanaf 26 oktober in de ruime omgeving van deze scholen voor iedereen vanaf 12 jaar een mondmaskerplicht in te voeren tijdens weekdagen van 7 tot 19 uur.   
  Lees meer
 • Start evaluatie aangepaste proefopstelling Heuvelstraat

  22/10
  Start evaluatie aangepaste proefopstelling Heuvelstraat
  Sinds 1 september 2020 startte de aangepaste proefopstelling in de Heuvelstraat en omgeving, met permanent eenrichtingsverkeer voor de schoolpoort, toegang tot de parking van het Eeuwfeestplein vanaf de Fr. Verbeekstraat en bijkomende markering op het kruispunt Heuvelstraat - Gebr. Danhieuxstraat. 
  Lees meer
 • Milieuverontreiniging Peerdebeek

  21/10
  Milieuverontreiniging Peerdebeek
  Samen met de brandweer en Aquafin stelden we een milieuverontreiniging van de Peerdebeek in Tombeek vast (zijrivier van de Moerlaanbeek die uitkomt in de Lane): bij boringen kwam er krijtsediment los dat  in de Peerdebeek en in de Moerlaanbeek belandde. Deze krijtafzetting is gelukkig niet schadelijk voor de leefomgeving en zou de komende dagen sterk moeten verminderen.  De omgevingsinspectie volgt het dossier verder op en aan de uitvoerder werd gevraagd om het sediment waar mogelijk zo goed als mogelijk te verwijderen.  
  Lees meer
Verfijn op rubriek