Gemeente Overijse

Met paarden

Equitrail Vlaams-Brabant rond Brussel

 

De mooiste bossen, weidse vergezichten, kasteeldomeinen, valleien en heuvels, aangename ruiterpaden, maneges en picknickplaatsen. Onderweg vindt je als ruiter aangepaste logies, goed uitgeruste maneges en de mooiste picknickplaatsen. Je draaft door bossen, langs kasteelparken en onder vliegtuigvleugels. Hier en daar duikt achter dat groene landschap de skyline van Brussel op.

 

Praktisch:

  • Uitgebreid netwerk van 430 km aan ruiter- en menroutes rond Brussel. De ruitertrail rijgt meer dan 200 km lang de mooiste bezienswaardigheden, hartelijke maneges en andere paardige haltes van de Groene Gordel aan elkaar.
  • Aan de trail zijn 7 dagtochten voor ruiters en menners verbonden, goed voor bijna 200 km extra routes. Met de hulp van de kaart stippel je je eigen route uit.
  • Aan een aantal plaatsen is er voldoende parkeergelegenheid voor je auto en trailer. Je kan je paard veilig uitladen en rijklaar maken. De meeste startplaatsen zijn maneges.

De kaart "Equitrail Vlaams-Brabant" kost 6,00 EUR en is verkrijgbaar bij de dienst Toerisme. Je kan ze ook online bestellen.

 

Contact