Gemeente Overijse

Het Opzet: inspiratiesessie Lokale Economie

"Als winkeliers zich niet aanpassen, gaan ze ten onder", kopten vorig jaar de kranten naar aanleiding van een interview met Unizo topman Karel Van Eetvelt. "Weinig creativiteit bij lokale besturen om lokale handelaars te ondersteunen", stelde NSZ rond dezelfde tijd in een persbericht.

 

De lokale handel staat onder druk en ondernemers en handelaars moeten zich aanpassen aan de nieuwe technologieën en tendensen. Daarom wil de gemeente Overijse actie ondernemen en de lokale handel en horeca (digitaal) versterken.

 

Er werd op zoek gegaan naar een initiatief om de lokale handelaars te ondersteunen en tot doel heeft de omzet te verhogen. De gemeente Overijse heeft daarom contact genomen met het bedrijf "Het Opzet". Dit bedrijf lanceerde reeds in meer dan 20 steden in België en Nederland het platform "Urbain". Dit platform biedt diverse instrumenten aan om de omzet en het aantal klanten van de lokale handelszaken te verhogen. Hiertoe wordt een (digitale) gemeentepas gelanceerd, wordt een cadeaubon van Overijse geïntroduceerd, komt er een (web)app en overkoepelende gemeentewebsite die alle handelszaken zal bundelen, digitale schermen,…

Ben je benieuwd wat dit alles voor jou kan betekenen? Kom dan zeker naar de gratis inspiratiesessie op donderdag 29 september 2016 in Ter Druive (Brusselsesteenweg 264, Overijse).

Daarnaast krijg je die avond ook een korte toelichting van marketingstrateeg Kurt Ostyn die een lans breekt voor lokale handel.

 

Tevens zal er die avond ook een live demo zone zijn waar je van de diverse modules kan proeven die jou en je handelszaak in de kijker zullen plaatsen bij duizenden inwoners en klanten van Overijse. De experts beantwoorden alle vragen en tonen je graag hoe alles in zijn werk gaat.


Inschrijven voor de inspiratiesessie kan tot 22 september 2016.

Contact