Gemeente Overijse

Navigatie

Premie voor hoogrendementsbeglazing

Wat?

Definities

  • U-waarde: het warmtedoorgangscoëfficiënt geeft de hoeveelheid warmte aan die gemiddeld door 1m2 van een vlak constructiedeel trekt, als bij constant blijvende temperaturen het temperatuurverschil tussen de omgeving aan de ene en die aan de andere kant 1°C bedraagt.
  • Bestaand gebouw: gebouw ouder dan 5 jaar, vanaf de datum van het afleveren van de stedenbouwkundige vergunning.

Overweging
Hoogrendementsbeglazing isoleert twee tot drie keer beter dan gewoon dubbel glas en vier tot vijf keer beter dan enkel glas. Hoogrendementsglas heeft een dun isolerend metaallaagje aan de binnenzijde van een van de glasplaten en de spouw kan gevuld zijn met een edelgas (vb. argon) in plaats van lucht bij dubbelglas.

Terug naar boven

Voorwaarden

  • Een minimale U-waarde conform de subsidievoorwaarden van netbeheerder Fluvius (zie bijlage bij Formulier milieupremie) voor de vervanging van enkele en dubbele beglazing.
  • De subsidie voor het plaatsen van hoogrendementsbeglazing is enkel van toepassing bij een bestaand gebouw (ouder dan 5 jaar na verlenen stedenbouwkundige vergunning) en is niet van toepassing op het bouwen of vernieuwen van veranda's (ruimte waarvan de wanden voor minstens de helft uit glas bestaan en volledig afsluitbaar van de rest van de woning)
  • De subsidie voor het plaatsen van hoogrendementsbeglazing is enkel van toepassing bij een bestaand gebouw (ouder dan 5 jaar na verlenen stedenbouwkundige vergunning).

Terug naar boven

Hoeveel kost het?

De premie bedraagt 15 % van de totale kostprijs met een maximum van 500,00 EUR per aanvraag.

Terug naar boven

Contact