Gemeente Overijse

Jessa Wildemeersch: Dagen zonder data

Illustratie bij het evenement

'Coming home was in a way harder than the war, cause I didn't fit in anymore'.
(Brian Delate over zijn terugkeer uit Vietnam)

'Dagen zonder data' is een creatie van JESSA in samenwerking met Het Nieuwstedelijk en gaat over de impact van oorlogstrauma's op individu en maatschappij en het daaropvolgende herstel- en reïntegratieproces van 1914 tot nu.

De voorstelling tourde in Vlaanderen en werd geselecteerd voor the Atlas Intersections Festival in Washington, DC, USA. Naar aanleiding van het einde van de herdenking van de eerste wereldoorlog wordt de voorstelling in 2018 in Vlaanderen en De Verenigde Staten hernomen.

'Beste Theater van 2015!' (Rudi Vranckx in Humo).

Toen Jessa Wildemeersch in 2001 aan de vermaarde Actors Studio in New York studeerde, werd het World
Trade Center getroffen door twee vliegtuigen. Kort daarna werd Aghanistan gebombardeerd en begon de invasie in Irak. Deze gebeurtenissen maakten een blijvende indruk en beïnvloedden haar sterk als actrice en theatermaker. Sindsdien werkte Jessa onder meer met het New Yorkse theatergezelschap Sponsored By Nobody aan de productie W.M.D (Weapons of Mass Destruction: just the low points). Daaruit vloeide een intense samenwerking voort met de Irakese regisseur Mokhallad Rasem. Jessa's eigen productie 'Margaret's Awakening' toerde zowel in Noord-Amerika, België als Irak. In 2005 kreeg ze het begeerde Lifetime Membership aan de Actors Studio in New York. Ze speelde ook een hoofdrol in de televisieserie 'De Kavijaks' in regie van Stijn Coninx. Recent speelde Jessa een gastrol in 'Familie' die op veel bijval kon rekenen. In 2017 gaat ze in première met 'L'étude (nu slaat de chaos toe)' een voorstelling die ze maakt i.s.m. Sofie Palmers en Sien Eggers.

www.jessa.be

Bron: UiTinVlaanderen.be

Details van het evenement

Datum

Prijs

12.0 (Basistarief: 12,00 €; ABO: 10,00 €; VVK: 12,00 €; Kassa: 14,00 €)

Locatie

CC Den Blank
Begijnhof 11
3090 Overijse
02 687 59 59
info@denblank.be
http://www.denblank.be