Gemeente Overijse

Theater Froe Froe: Repelsteel

Illustratie bij het evenement

Wat een productie is dit zeg! Zalig! Het oude sprookje van Repelsteel wordt verteld met veel vaart, dans, muziek en ontzettend veel humor. Die zit hem zowel in het acteerwerk, de poppencreaties als de vette knipogen naar de Vlaamse cultuur.
Een groots verhaal voor kinderen en ouders die houden van sprookjes, koningen, monsters en heldinnen. Zoals dat gaat eindigt het sprookje vertederend en alles wordt weer goed gemaakt.

Lentefris sprookjestheater met gouden hersenspinsels in muzikale overdrive.
Voor de oude koningin haar laatste adem uitblaast heeft ze nog een wens; laat mijn jongen trouwen met een rijk meisje. Haar zoon heeft ook een wens; laat mij een speciaal meisje trouwen waar ik mee kan lachen en kindjes maken.
In sprookjes gaan wensen in vervulling. ?De jonge koning vindt een meisje dat speciaal is, lacht met zijn grapjes en ze kan zelfs goud uit stro zingen. Zo zijn deze koning en zijn koningin verliefd, rijk en zonder zorgen. Ze kussen en krijgen een baby. Willy heet hij. Ja, zo fijn kan het leven zijn in een sprookje. ?Spijtig dat de vader van het meisje een domme molenaar is die de koning leugens vertelt. Dubbel spijtig dat die molenaar het kind van een levensgevaarlijke, vettige Repelsteel gepikt heeft. Die Repelsteel is nu een stinkende molenaarshater, een wraakzuchtig en kom-uw-belofte-na monster, zonder genade. Hij wil nog maar één ding; baby Willy !

Tekst: Imme Dros, Jan Maillard en cast – Regie: Marc Maillard – Spel, poppenspel: Dries De Win, Maarten Bosmans, Marianne Loots, Tania Kloek – Live muziek van en met: Elko Blijweert of Milan Warmoeskerken en Vincent Brijs – Techniek: Tim Oelbrandt en Jonas De Wulf – Decor: Jonas De Wulf, Tim Oelbrandt, Ina Peeters, Janneke Hertoghs, Bruno Smeyers, Laurens D'Hooge (stagiair) – Kostuums: Astrid Michaelis – Poppen: Jan Maillard, Ina Peeters en Patrick Maillard – Video: Jana Willem (stagiaire) – Beeld: Rob Marcelis

Aanbevolen leeftijd: 6 – 12 jaar
Duur van de voorstelling: 60 min.
Smulvlieg: 17.30 uur
Clubhuis van Vlieg: 18 uur

I.s.m. Gezinsbond

Bron: UiTinVlaanderen.be

Details van het evenement

Datum

Prijs

10.0 (Basistarief: 10,00 €; ABO: 9,00 €; VVK: 10,00 €; Kassa: 11,00 €)

Locatie

CC Den Blank
Begijnhof 11
3090 Overijse
02 687 59 59
info@denblank.be
http://www.denblank.be/kalender/repelsteel/