Gemeente Overijse

Dorothea Schulz

Illustratie bij het evenement

Pastelkunst.

"Ik groeide op met een moeder die kunstgeschiedenis studeerde en een vader die me op vakantie meesleepte naar elk museum dat we passeerden, en dus was kunst voor mij nooit ver weg. Ik kan me niet herinneren dat ik ooit niet tekende of schilderde. Als kind was ik een obsessief tekenaar dat elk vrij moment doorbracht tussen de potloden en het papier. In de lagere school spendeerde ik mijn zakgeld aan een goedkope boekenreeks over meesterschilders, te koop in een boekhandeltje vlakbij school. Op mijn 13de probeerde ik de tekeningen te kopiëren met potlood. Ik heb nog steeds een map met tekeningen van toen, zorgvuldig nagetekend en erg gedetailleerd, ik was toen blijkbaar veel geduldiger.

Rond mijn 14 à 15 jaar ontdekte ik pastels. Met mijn verjaardagsgeld kocht ik een doos Schmincke pastels waar ik meteen verliefd op werd. Ik bleef tekenen tot ik naar de universiteit ging en er minder tijd voor kon maken. Toen wendde ik me tot mijn tweede liefde: fotografie. Behalve een beetje zijdeschilderen gebruikte ik mijn artistieke vaardigheden de volgende 20 jaar voornamelijk om mijn twee kinderen te vermaken.

Toen mijn dochter het huis verliet om te gaan studeren, schreef ik me in voor een 4-jarig tekencursus bij de plaatselijke kunstacademie. De docenten leerden me verschillende materialen gebruiken, waaronder zachte pastels. Ik ging op zoek naar mijn oude doos pastelsticks en ontdekte dat ze zo helder en mooi zijn gebleven als op de dag dat ik had ze 30 jaar geleden gekocht had – en ik werd opnieuw helemaal verliefd."

Bron: UiTinVlaanderen.be

Details van het evenement

Datum

Prijs

0.0 (Basistarief: 0,00 €)

Locatie

CC Den Blank
Begijnhof 11
3090 Overijse
02 687 59 59
info@denblank.Be
http://www.denblank.be