Gemeente Overijse

Navigatie

Dag van de Natuur: Reutenbeek (Overijse)

Illustratie bij het evenement

Help mee met de creatie van een vlinderbos!

In de Reutenbeek proberen we het zoveel mogelijk vlindersoorten naar de zin te maken. Op onze lijst staan reeds zeldzame soorten zoals Sleedoornpage, Iepenpage, Koninginnepage, Spaanse vlag, Grote weerschijnvlinder, Kaasjeskruiddikkopje en Bruin Blauwtje. Daar willen we ook nog graag andere soorten, zoals de Kleine ijsvogelvlinder, aan toevoegen.

Op deze Dag van de Natuur gaan we verder met het hakhoutbeheer: we zetten de hazelaars boven de grond af en met de takken bouwen we takkenwallen. Een klus waarbij je op je eigen tempo kan werken en dus voor iedereen geschikt is.

Hierdoor ontstaan in het bos open plekken waar zonbeschenen struweel zich kan ontwikkelen. Dergelijke struwelen van wilde kamperfoelie, koninginnekruid, wilgenroosje, braam en brandnetel vormen een waar voedselparadijs voor onze kleurige fladderaars.

Stevig schoeisel, aan de weersomstandigheden aangepaste kledij en werkhandschoenen zijn aangewezen. Wie over een handzaagje of takkenschaar beschikt, mag dit altijd meebrengen.

Je komt en gaat zoals het je het beste past. Maar aangezien we voor een natje en een droogje zorgen, krijgen we graag een seintje op bennekenssam@gmail.com indien je aanwezig zal zijn.

Details van het evenement

Datum

Locatie

Begin holle weg Reutenbeek (parkeren in de Ramei- of Bergstraat)
Reutenbeek 74
3090 Overijse
bennekenssam@gmail.com
http://https://www.natuurpunt.be/agenda/dag-van-de-natuur-reutenbeek-overijse-31189