Nieuwsbrief niet leesbaar? Bekijk hem online.
Bibliotheeknieuws
september 2020

Bibliotheeknieuws 71

LEESTIPS: voor u gelezen en aanbevolen

 

Anders Roslund en Stefan Thunberg : Made in Sweden (De Geus)

 

In de thriller 'Made in Sweden' reconstrueren Anders Roslund en Stefan Thunberg de spectaculaire bankovervallen van de Militaire Liga, Zwedens beruchtste misdaadbende. De kern van de bende werd gevormd door de drie broers van Stefan Thunberg. Die broers en hun jeugdvriend roofden eerst een militair wapendepot leeg en pleegden dan een reeks overvallen die Zweden tweeënhalf jaar lang in de ban zou houden.
De overvallen werden minutieus voorbereid, zodat er nooit een getuige was die iets specifieks was opgevallen en er geen enkel spoor naar de daders kon leiden. De politie tastte al die tijd in het duister.
De broers hadden een zeer bijzondere band met elkaar, ontstaan in hun jeugd die werd overschaduwd door huiselijk geweld. Het lijvige boek is verdeeld in zes delen, waarvan er drie zich afspelen in het heden, en drie in de jeugd van de drie broers.
A. Roslund (bracht destijds als journalist verslag uit van de overvallen ) en S. Thunberg (zag toevallig hoe zijn drie broers de eerste succesvolle overval vierden) zijn erin geslaagd om de achtergrond van een misdrijf uit te leggen in een zeer sterk geschreven verhaal.
Een uitstekende, knap opgebouwde thriller waarin de spanning van het begin tot eind wordt vastgehouden. (P.V.R.)

9200000028790057-zoomstede5

 

spannende boekenwekenDe "maand van het spannende boek" officieel herleid tot "spannende boekenweken" (van 3 tot en met 19 juni): gaat het wel goed met het spannende boek? Als kleine compensatie wordt hierboven een weliswaar niet meer zo recente extradikke turf aanbevolen, waar u wel enkele uurtjes zoet mee bent.

Overigens valt het ook met het nieuwe aanbod best wel mee. Ook in 2016 is er een nieuwe Connelly, Coben, Coppers, Nicci French en Indridason, profileren zich nieuwe namen (Mike Nicol) en is er unanieme lof voor een thriller van het jaar (Nic Pizzolatto: Galveston)...

 

BIB ACTIEF: activiteiten die u niet mag missen!

 

De Schatten van Vlieg: Ik zie , ik zie wat jij niet ziet in Overijse!

 

Ook deze zomer kan je bij ons weer terecht voor een zoektocht naar de Schat van Vlieg. Dit jaar wordt het een zoektocht met open deuren, die start in de bib, maar je ook op pad stuurt door het centrum van Overijse.
Vlieg heeft zijn schatkist weer verstopt en jij kan ze vinden. Hoe? Door goed rond te kijken! Mensen, bomen, dieren, huizen, pleinen en hoekjes: er valt heel wat te zien in Overijse. Kom je deelnameformulier afhalen aan de balie en ga zelf op tocht door het centrum. Te voet of met de fiets, met vriendjes of met mama of papa: je zal op heel wat plekjes komen waar je voorheen misschien zomaar voorbij wandelde. Wie de schat vind, krijgt natuurlijk een leuke verrassing mee naar huis.

En ook in de bib zelf gaan kan je je ogen de kost geven. Duik in onze zoekboeken, snuister door onze films, ontdek leuke doe- en kijkproefjes, … Er ligt een hele waaier klaar!

affiche zomeractie vlieg

 

 • Wie? Kinderen vanaf 8 jaar (Opgelet: de deelnemers leggen de zoektocht te voet of met de fiets af, op eigen risico)
 • Waar? Bibliotheek Overijse, Begijnhof 13
 • Wanneer: Elke dag van 1 juli tot 31 augustus, tijdens de openingsuren van de bib
 • Openingsuren: 
  • maandag en woensdag: 14u00 - 20u00
  • dinsdag: 14u -18u
  • donderdag: 09u30 - 11u30 en 14u00 - 20u00
  • vrijdag: gesloten
  • zaterdag en zondag: 09u30 - 12u30

Meer info over de Schatten van Vlieg vind je op www.UiTmetVlieg.be/schattenvanvlieg

 

IN DE KIJKER: afdelingen en diensten van uw bib in de spots

 

facebook logoVanaf nu kan je de bib ook volgen op onze splinternieuwe Facebookpagina. Wil je op de hoogte blijven van activiteiten, klein en groot nieuws, word dan fan op https://www.facebook.com/biboverijse/

 

AGENDA: uw bibliotheek van dag tot dag

 

 • De bibliotheek is gesloten op 

  maandag 11 juli 2016 (Feest van de Vlaamse Gemeenschap)
  donderdag 21 juli 2016 (Nationale Feestdag)
  maandag 15 augustus 2016 (O.L.V.-Hemelvaart)

 • We lezen voor op woensdag 29 juni en op woensdag 27 juli, telkens om 14.30u 


Contactgegevens
Gemeentelijke Openbare Bibliotheek
Begijnhof 13
3090 Overijse
T 02 687 57 18
E overijse@bibliotheek.be
Openingsuren
Maandag en woensdag van 14u00 tot 20u00
Dinsdag van 14u00 tot 18u00
Donderdag van 09u30 tot 11u00 en
14u00 tot 20u00
Zaterdag en zondag van 09u30 tot 12u30
Wens je deze nieuwsbrief niet meer te ontvangen? Dan kan je je hier uitschrijven