Nieuwsbrief niet leesbaar? Bekijk hem online.
Bibliotheeknieuws
september 2020

Bibliotheeknieuws 73

BIB-ACTIEF: activiteiten die u niet mag missen!

 

Bibliotheekweek = Digitale Week

 

De traditionele Bibliotheekweek en de Digitale Week vallen dit jaar helemaal samen. Van 8 tot 16 oktober staat in Vlaanderen de Bibliotheekweek in het teken van "digitaal".
Ook uw bib heeft recent een aantal nieuwe digitale stappen gezet. Belangrijke stappen voor onze communicatie met u. U kan ons nu van dag op dag volgen op Facebook ("like" onze pagina op facebook.com/biboverijse). Ook onze bibliotheekblog geeft ons de mogelijkheid u sneller te informeren en u meer lees-, luister- en kijktips te geven, rechtstreeks gelinkt aan onze catalogus (op overijse.bibliotheek.be). Beide media geven ons bovendien de kans om uitgebreid terug te kijken op voorbije activiteiten.
Redenen te over om op het digitale in te zoomen.
Wat niet belet dat we op zaterdag 8 oktober van start gaan met een traditionele (niet-digitale) verwendag!

 

gratis lezing "Digitaal op reis"

Tegenwoordig zijn er heel wat digitale hulpmiddelen die je vakantie nog aangenamer kunnen maken. Zoek het ideale hotel via vergelijkingssites zoals Trivago. Ontdek verrassende plekjes via de app Layar. Doe aan geocaching met je (klein)kinderen. Weet wanneer je een paraplu nodig hebt via weersites zoals Buienradar. Hou contact met het thuisfront via Skype. Deel je vakantiekiekjes via Flickr. Tijdens deze infosessie komt dit alles en nog veel meer aan bod. Met heel wat interessante websites, tools, apps en digitale weetjes in de aanslag ben je perfect voorbereid op je volgende vakantie!

De lezing vindt plaats op zondag 9 oktober om 10.30u in CC Den Blank en is gratis. Inschrijven kan je op onze blog, per email op overijse@bibliotheek.be of telefonisch op 02/687.57.18

affiche digitale week

 

De bib gaat buitenhuis op het Repair Café

 

Op zondag 9 oktober (10u tot 14u) is uw bib aanwezig met een boekenstand op het Repair Café in Kamp Kwadraat. We staan er met boeken over o.a. herstellingen, klussen en knutselen met wegwerpmateriaal.
Onze collega Rita neemt er uw (licht) beschadigde boeken onder handen én ze geeft advies over het verzorgen van kamerplanten en tuinieren.

 

Warande boekenmarkt in 't Kasteeltje

 

Op zaterdag 15 oktober (14u tot 18u) zijn we present op de Boekenmarkt in de Warandewijk (Basisschool 't Kasteeltje). Uit de talloze schenkingen die we van u mogen ontvangen maakten we  een keuze van mooie titels die voor ons niet direkt bruikbaar zijn, maar die de liefhebber zeker zullen interesseren: kunstboeken, literatuur, chromo albums, hebbedingetjes...

 

Kunst in de kijker

 

Van 19 oktober tot 7 november varen we een artistieke koers! Hoofdmoot is een project met vzw Rasa, bekend om haar innoverende werking rond kunst en kinderen, maar we maken van de gelegenheid ook gebruik om misschien voor u minder bekende delen van onze collectie in de kijker te stellen.

 

panamenkoCREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 100

 

Voor een kunstenaar is een boek veel meer dan gewoon wat pagina's. Hij kan er zijn ideeën in bundelen, een wereld creëren en heel wat in verzamelen. Vzw RASA ontwikkelde het project 'KIJK!'. Aan de hand van enkele bijzondere boeken, een installatie en leerrijke koffers komen kinderen meer te weten over het werk van onze Belgische kunstenaars Panamarenko en Luc Tuymans.
Klassen komen langs na inschrijving, en van 19 oktober tot 7 november is iedereen welkom om een kijkje te komen nemen.

logo rasa

 

AGENDA: uw bibliotheek van dag tot dag

 

  • We lezen voor op woensdag 26 oktober en woensdag 30 november, telkens om 14.30u


Contactgegevens
Gemeentelijke Openbare Bibliotheek
Begijnhof 13
3090 Overijse
T 02 687 57 18
E overijse@bibliotheek.be
Openingsuren
Maandag en woensdag van 14u00 tot 20u00
Dinsdag van 14u00 tot 18u00
Donderdag van 09u30 tot 11u00 en
14u00 tot 20u00
Zaterdag en zondag van 09u30 tot 12u30
Wens je deze nieuwsbrief niet meer te ontvangen? Dan kan je je hier uitschrijven