Nieuwsbrief niet leesbaar? Bekijk hem online.
Bibliotheeknieuws
september 2020

Bibliotheeknieuws nr 58

 

IN DE KIJKER : afdelingen in diensten van uw bib in de spots


Bibliotheek-aan-huis gaat van start

affiche bib aan huis

Vanaf april kan u beroep doen op een nieuwe dienstverlening van uw bibliotheek. Bib-aan-huis brengt de collectie van de bibliotheek aan huis bij ouderen en langdurig zieken; bij uitbreiding bij wie zich - in de gemeente Overijse - omwille van omstandigheden niet of moeilijk kan verplaatsen.

Voor die dienstverlening op zich betaalt u niets. Wel wordt voor gebruikers een lidkaart aangemaakt (0.50 EUR) en wordt voor dvd's en luisterboeken het gebruikelijke leengeld gevraagd (0.50 EUR per uitlening, maximum 3 stuks). Of u kan - volledig gratis - tot maximaal 8 boeken uitlenen. Boeken, dat kunnen romans of informatieve boeken zijn. Als u problemen hebt met de "kleine lettertjes" is het goed om weten dat we meer dan 1250 titels in grote letter in huis hebben. Onze dvd-collectie heeft twee grote onderdelen : muziek-dvd's en, sedert het begin van het jaar documentaire dvd's (natuur, landen, kunst en cultuur, maatschappij...). Samen een 1000-tal dvd's.

Voor onze bibliotheek-aan-huis-werking doen wij een beroep op vrijwilligers. Na een eerste kennismakingsbezoek, waarbij wij naar uw wensen peilen, nemen zij het van ons over. Bent u geïnteresseerd, kent u mogelijke geïnteresseerden, wenst u meer informatie: neem contact op met ons via 02/687.57.18 of via overijse@bibliotheek.be. Uw contactpersoon voor dit project is Rita Decock.

E-boeken in uw bibliotheek

flyer e-boeken in de bib

Op 22 april start uw bibliotheek, samen met een 200-tal andere Vlaamse bibliotheken, met  het uitlenen van e-boeken.

Wat kan momenteel voor de bibliotheekgebruiker? In dit pilootjaar zal er voorlopig enkel op Apple- en Android-toestellen gelezen kunnen worden. Voor het lezen van e-boeken heeft u een app nodig. Deze app is gratis en en kan u downloaden via de AppStore en Google Play. Met een persoonlijke login kan u niet alleen lezen, maar ook de leentermijn in het oog houden en controleren welke e-boeken u heeft geleend.

Uw bibliotheek biedt de e-boeken tegen een democratische prijs aan (drie e-boeken lenen voor vijf euro). Om e-boeken te downloaden, kan u een leentegoed aankopen in de bibliotheek. De uitleentermijn bedraagt vier weken.

Het project 'E-boeken in de Bib' is een nieuwe stap in de digitale ontwikkeling van uw bibliotheek. In dit pilootjaar presenteren we een Nederlandstalige collectie met een focus op boeken die in Vlaanderen worden uitgegeven. De startcollectie bevat een vierhonderdtal boeken. Hiervoor werken  bibliotheekorganisatie Bibnet en de bibliotheken samen met zes gekende uitgeverijen: WPG, Lannoo, Van Halewyk, Vrijdag, Acco en Veenbos & Keuning.

Meer informatie vindt u vanaf 22 april op  www.overijse.be. Het bibteam staat vanaf dan ook klaar om mensen die minder vertrouwd zijn met dit medium te helpen. We houden u uiteraard op de hoogte van verdere ontwikkelingen.

AGENDA : uw bibliotheek van dag tot dag
  • De leesgroep van de bibliotheek bespreekt "De opwindvogelkronieken" van Haruki Murakami op vrijdag 25 april, aanvang 14.00u
  • Er wordt voorgelezen tijdens de "Familiepicknick" in het kader van de "Week van de opvoeding" op zondag 27 april van 11.00u tot 15.00u. Dit evenement vindt plaats in Kamp Kwadraat, Nijvelsebaan 190, Overijse
  • We lezen voor op woensdag 30 april en woensdag 28 mei, telkens om 14.30u 

 

 


Contactgegevens
Gemeentelijke Openbare Bibliotheek
Begijnhof 13
3090 Overijse
T 02 687 57 18
E overijse@bibliotheek.be
Openingsuren
Maandag en woensdag van 14u00 tot 20u00
Dinsdag van 14u00 tot 18u00
Donderdag van 09u30 tot 11u00 en
14u00 tot 20u00
Zaterdag en zondag van 09u30 tot 12u30
Wens je deze nieuwsbrief niet meer te ontvangen? Dan kan je je hier uitschrijven