> Nieuwsbrief niet leesbaar? Bekijk hem online.

Zin in een uitdagende zomer?

Schrijf nu in voor Code 3090!
Op donderdag 31 mei 2018  tijdens de ZomerApero op Kamp Kwadraat kan je om 20 uur opnieuw inschrijven voor het dorpsspel Code 3090. 
lees meer

Ontdek nieuw natuurgebied in Overijse tijdens wandeling
In Overijse ligt er aan de wijk Reutenbeek een kleine maar vrij gave vallei die deel uitmaakt van het open agrarisch landschap met geïsoleerde bossen en holle wegen dat sinds de middeleeuwen weinig gewijzigd werd. In dit gebied beheert Natuurpunt sinds enkele jaren een aantal zeer waardevolle percelen.
lees meer

Duitse verbroederingsgemeente bezoekt Overijse
Zaterdag 26 en zondag 27 mei 2018 ontvangen we gemeenteraadsleden uit onze Duitse verbroederingsgemeente, Bruttig-Fankel. Zij krijgen dat weekend onder andere uitleg over de werking van ons gemeentebestuur, ze bezoeken een serrist en gaan naar Kamp Kwadraat. Hun bezoek aan Overijse wordt zaterdagavond afgesloten in de verbroederingskelder (gebouw Dru!f en Den Bonten Os). De kelder is die avond uitzonderlijk open voor iedereen.
lees meer

Wij doen mee aan CurieuzeNeuzen Vlaanderen
Ook wij doen mee met CurieuzeNeuzen Vlaanderen. Nog tot 26 mei meten we de luchtkwaliteit aan het Administratief Centrum De Vuurmolen. CurieuzeNeuzen Vlaanderen is een wetenschappelijk onderzoek waarbij de bevolking de handen uit de mouwen steekt. Onder leiding van professionele wetenschappers verzamelen burgers data over luchtkwaliteit.
lees meer

25 mei doe-dag brandweerkazerne Overijse
De brandweer zoekt gemotiveerde vrijwilligers. Heb jij een passie voor hulpverlening? Beschik je over een aardige dosis doorzettingsvermogen en verantwoordelijkheidsgevoel? Dan ben jij misschien wel diegene die we zoeken: gemotiveerd om te helpen waar kan. Kom tijdens de doe-dag in Overijse alles te weten over het 'brandweerwerk'.
lees meer

GITO-leerlingen herdenken einde WOII aan Graf van Onbekende Soldaat
Op 8 mei woonden de leerlingen van 5 TSO van GITO Overijse de plechtigheid bij ter herdenking van het einde van WOII.
lees meer

Week van de Korte Keten
Van 26 mei tot en met 3 juni vindt de Week van de Korte Keten voor de eerste keer plaats in Vlaanderen. De Korte keten is een manier van verkopen waarbij er een rechtstreekse band is tussen producent en consument.
lees meer

zomerApero
--
De zomerApero staat voor goesting in de zomer, napraten met collega's, een lekkere snack... kortom gezellig samen zijn. En als het even lekker weer is als vorig jaar, wordt het een heerlijk feest. Er is plaats voor iedereen dus inschrijven hoeft niet! Volwassenen Extra info:
lees meer
 
Ontdek Pittig Overijse met de Davidsfonds Zomerzoektocht
--
Van 2 juni tot 16 september landt de zomerzoektocht van Davidsfonds in de Druivenstreek. Heid Lenaerts (Klara) en Druivenambassadeurs Gert en Mieke nemen je mee op sleeptouw door Overijse tijdens deze leuke gezinszoektocht. Met als extraatje massa's tips, praktische info en heel wat verrassingen onderweg. Neem zeker je smartphone mee want het mooiste kiekje met #pittigoverijse maakt kans op ...
lees meer
 Contactgegevens
Gemeente Overijse
Begijnhof 17
3090 Overijse
T 02 687 60 40
E info@overijse.be
Openingsuren
maandag tot vrijdag van 8u00 tot 12u00
maandagavond van 17u30 tot 19u30
woensdagnamiddag van 14u00 tot 16u00


Wens je deze nieuwsbrief niet meer te ontvangen? Dan kan je je hier uitschrijven