> Nieuwsbrief niet leesbaar? Bekijk hem online.

Overijse klinkt!

Gers Pardoel neemt je mee tijdens de Druivenfeesten
Muziekliefhebbers en feestbeesten der Druivenstreek, verenigt u! Spring maar achterop bij ons, achterop de fiets, want wij nemen je mee... We nemen je mee op muziekreis! Onze eerste klepper van formaat die een podium onveilig komt maken tijdens de Druivenfeesten 2018 is niemand minder dan GERS PARDOEL. Kom jij mee feesten op zaterdag 25 augustus op het Lipsiusplein?
lees meer

Opening Sterretjestuin
Zondag 27 mei wordt de Sterretjestuin ingehuldigd. Baby's die tijdens de zwangerschap overlijden krijgen een eigen plaats in deze Sterretjestuin, aangeduid met een sterretje waarop de ouders een naam, datum of persoonlijke boodschap kunnen schrijven. Wil jij bij deze inhuldiging zijn, dan ben je welkom om 11.30 u op de begraafplaats Den Hagaard.
lees meer

Trap de zomer af tijdens de ZomerApero op Kamp Kwadraat
Op donderdag 31 mei 2018, van 17 u tot 23 u, baadt vrijetijdscentrum Kamp Kwadraat in Overijse opnieuw in een zomers sfeertje tijdens de jaarlijkse ZomerApero. Die avond kan je ook inschrijven voor het dorpsspel Code 3090. De toegang is gratis en inschrijven voor de ZomerApero is niet nodig.
lees meer

Davidsfonds zomerzoektocht van start in Druivenstreek
Op 2 en 3 juni gaat de zomerzoektocht van het Davidsfonds officieel van start in de Druivenstreek. Naast het startschot in Tervuren met Monique Swinnen kan je hier in Overijse deelnemen aan twee speciale wandelingen onder leiding van radiostem Heidi Lenaerts of de Druivenambassadeur en vice-Druivenambassadeur.
lees meer

Cultuurabonnement: koop je tickets nu!
Op vrijdag 1 juni stelden CC Den Blank, GC de Bosuil en GC Felix Sohie de nieuwe brochure van het cultuurabonnement voor in Felix Sohie in Hoeilaart. Je kon er in avant-première een abonnement nemen, maar sinds vandaag, vrijdag 8 juni kan iedereen naar hartelust tickets of abonnementen kopen.
lees meer

Plek voor de blok
Studeer je graag in gezelschap voor je examens? Je kan bij ons op verschillende plaatsen terecht om te blokken in groep.
lees meer

Uittreksel centraal strafregister voortaan onmiddellijk beschikbaar
Vanaf 1 juni 2018 is het uittreksel centraal strafregister (vroeger "bewijs goed zedelijk gedrag") onmiddellijk beschikbaar aan het loket in De Vuurmolen.
lees meer

Pastrade Roadshow passeert bij GITO Overijse
Deze maand ging de Fastrada Roadshow langs bij verschillende scholen in Vlaanderen. Op dinsdag 8 mei was het de beurt aan GITO Overijse. De Fastrada Roadshow bestaat uit een multidisciplinair studententeam van de opleidingen Autotechnologie en Lerarenopleiding Secundair Onderwijs van de Karel De Grote Hogeschool met als doel leerlingen van het secundair onderwijs warm te maken voor duurzame mobiliteit.
lees meer

Kijk! Ik fiets! initiatie sessie 10u00 - 12u00
--
Sporeo organiseert i.s.m. de regiowerking Druivenstreek het "Kijk! Ik Fiets! -project." Via dit project leren we de kinderen van 4,5 tot 7 jaar fietsen zonder steunwieltjes. De actieve begeleiding van 1 volwassene per kind is wel verplicht. Deze initiatie gaat door op zondag 3 juni 2018 van 10u00 tot 12u00 op de parking Hagaard, Breerijcke z/n, te Overijse. De deelnameprijs bedraagt 5,00 4,5 ...
lees meer
 
Mozaïek - Praatcafé_Dementie_Druivenstreek
--
Wat als het thuis niet meer lukt. Gastspreker: De Geyter Sigrid
lees meer
 
Gratis themales reanimeren en defibrilleren (3 uur)
--
Inhoud en nut van de AED-opleidingOm mensen met een hartstilstand echt te kunnen redden en dus hartveilig te zijn, moeten omstaanders snel en juist kunnen reageren. Direct reanimeren met een AED-toestel verdubbelt de overlevingskansen van een slachtoffer.
lees meer
 
Lenteconcert
--
De Koninklijke Fanfare Sint Michael speelt om 11 uur haar lenteconcert. Nadien voor iedereen heel wat hapjes en bubbels !
lees meer
 
Uitstap Seniorenraad Overijse - Nieuwpoort
--
Voor de 30e maal trekken de Seniorenraad en om en bij de 200 senioren erop uit voor een leuke dag. Alle 55-plussers uit Overijse kunnen aan de uitstap op dinsdag 5 juni 2018 deelnemen. De bestemming dit jaar is opnieuw Nieuwpoort. Om 8.00 uur worden de deelnemers opgehaald in alle gehuchten, waar telkens één opstapplaats wordt voorzien. Om 8.30 uur is er dan een gezamenlijk vertrek aan de ...
lees meer
 Contactgegevens
Gemeente Overijse
Begijnhof 17
3090 Overijse
T 02 687 60 40
E info@overijse.be
Openingsuren
maandag tot vrijdag van 8u00 tot 12u00
maandagavond van 17u30 tot 19u30
woensdagnamiddag van 14u00 tot 16u00


Wens je deze nieuwsbrief niet meer te ontvangen? Dan kan je je hier uitschrijven