> Nieuwsbrief niet leesbaar? Bekijk hem online.

Aangepaste proefopstelling Speelberg/Kerkeweg

Nieuwe proefopstelling Speelberg met aanpassingen gestart
Op maandag 2 juli ging de nieuwe proefopstelling aan de Speelberg van start. De aanpassingen die aan de oorspronkelijke testsituatie gedaan zijn, zijn het gevolg van een bevraging aan de bevolking en data-analyses van het verkeer. In oktober zal iedereen opnieuw zijn mening kunnen geven over de nieuwe verkeerssituatie.
lees meer

Kamp Kwadraat vanaf 9 juli bereikbaar via Waversesteenweg
Vanaf de tweede week van de zomervakantie bereik je Kamp Kwadraat opnieuw via de Waversesteenweg (centrum Overijse). Na het bouwverlof worden de werken op de Nijvelsebaan verdergezet. Meer informatie over de omleidingen vanaf dan, communiceren we later. Lees hier meer over de inhoud van de werken, de doelstelling, de timing en de mogelijke omleidingen.
lees meer

Inschrijving Nederlandse taallessen voor anderstaligen
Niet-Nederlandstalige volwassenen kunnen in kleine groepen Nederlands leren. Er zijn cursussen voor beginners en gevorderden. Inschrijven is verplicht: dat kan vanaf 17 augustus 2020.
lees meer

Parking voor mobilhomes
In de Tulpenlaan in Jezus-Eik en op het einde van de Molendreef in Overijse vind je twee parkeerplaatsen voor 'zwerfauto's: mobilhomes, motorhomes en campers.
lees meer

Wildwaterbaan dicht
Het Begijntjesbad gaat eind dit jaar toe voor renovatie. De wildwaterbaan sluit al vroeger. Vanaf maandag 3 september is ze dicht wegens aanhoudende technische problemen.
lees meer

Radio DFO: stuur je top 3 door!
Tijdens de Druivenfeesten maken we lokale radio in het centrum van Overijse en jij kan de muziek mee kiezen. Stuur je drie favoriete liedjes door via de website en bepaal zo mee de top 100 van de Druivenfeesten. Luisteren kan via 90.6 FM van vrijdag 24 tot en met woensdag 29 augustus, telkens van 15 tot 21 uur.
lees meer

Pasfoto en reisdocumenten oké?
Vergeet je reisdocumenten niet op tijd aan te vragen bij de dienst Burgerzaken. Een internationaal rijbewijs heb je na twee werkdagen. Op een reispas is het zeven werkdagen wachten, op een Kids-ID of eID twee tot drie weken. Let op: de fotovoorschriften zijn strenger geworden. Bekijk de nieuwe regels op voorhand op de website, zodat je pasfoto niet afgekeurd wordt (zie fotomatrix).
lees meer

Code geel in Overijse
Ben jij van plan vonken en vuur te geven deze zomer? Dan zal je je brandend verlangen toch even moeten blussen, maar liefst niet met leidingwater! Door de aanhoudende droogte geldt voor onze gemeente momenteel namelijk zowel voor de bevoorrading van het leidingwater als voor het brandgevaar de waakzaamheidsfase (code geel). Meer info hierover vind je op onze website.
lees meer

Word Druivenambassadeur!
Op vrijdag 24 augustus wordt de nieuwe Druivenambassadeur bekend gemaakt. Die zal een jaar lang de Druivenstreek in binnen en buitenland vertegenwoordigen. Ben jij de volgende Druivenambassadeur? Lees dan zeker verder.
lees meer

Vacature: nieuwe collega's gezocht!
Wij zijn op zoek naar een Kinderbegeleid(st)er voor het team van Kamp Kwadraat en naar een administratief medewerker financiële dienst voor het OCMW. De Brandweer is op zoek naar vrijwillige brandweermannen. En 3WPlus zoekt een Coördinator voor hun werkplaats op Solheide.
lees meer

Eerste knipwandeling Duisburg
--
De knip van de eerste druiventros is een jarenlange traditie in de druivenstreek. Tijdens deze wandeling ontdek je de geschiedenis en de traditie van de druiventeelt. Op het einde mag je dan ook proeven van een heerlijke druif en een glaasje druivengenot. Druivenambassadeurs Gert en Mieke houden je gezelschap! ? 15/7 van 14u tot 16u30 • vertrek bij Michel Dekerk, Roelandsheide 6 Duisburg • ...
lees meer
 
Open Monumentendag Tombeekheyde
--
...
lees meer
 
Bosuiltocht in het Zoniënwoud
--
Unieke wandeltocht in en door het Zoniënwoud. Het Zoniënwoud is erkend als Unesco werelderfgoed. Ook bij hitte is het fris wandelen in de beukenkathedraal. Iedere deelnemer krijgt een gratis Kelleborre'l aangeboden
lees meer
 
GC de Bosuil wordt des Duivels!
--
WK 2018 op groot scherm! GC de Bosuil wordt des Duivels! Net als tijdens het EK 2016 zal je de matchen van het WK 2018 kunnen volgen op groot scherm in je favoriete gemeenschapscentrum GC de Bosuil! Zin om je aan een pronostiek te wagen? Dat kan, ten voordele van de Sportvrienden Overijse. De toegang is gratis. Volgende wedstrijd: Vrijdag 6 juli 2018 om 20.00 uur: België-Brazilië.
lees meer
 Contactgegevens
Gemeente Overijse
Begijnhof 17
3090 Overijse
T 02 687 60 40
E info@overijse.be
Openingsuren
maandag tot vrijdag van 8u00 tot 12u00
maandagavond van 17u30 tot 19u30
woensdagnamiddag van 14u00 tot 16u00


Wens je deze nieuwsbrief niet meer te ontvangen? Dan kan je je hier uitschrijven