> Nieuwsbrief niet leesbaar? Bekijk hem online.

Overijse schittert

Hallo zomer in de Druivenstreek
Bewonder onze mooie Druivenstreek in deze zomerse reportage van TV Plus.
lees meer

Opgelet: wildwaterbaan sluit, maar zwembad blijft open
Vanaf maandag 3 september sluit de wildwaterbaan van het Begijntjesbad wegens aanhoudende technische problemen. Je kan wel blijven komen zwemmen, want het volledige zwembad blijft open tot eind dit jaar. 
lees meer

Doorbreek het grijs in je buurt!
Wist je dat één vierkante meter onverharde grond per jaar maar liefst 800 liter neerslag kan opvangen? En dat planten en bomen goed zijn voor zowel onze fysieke als onze mentale gezondheid? Doorbreek het grijs in je buurt met Operatie Perforatie!
lees meer

Aan alle mooie liedjes komt een eind
Aan alle mooie liedjes komt een eind: de Druivenfeesten van dit jaar zitten er weer op. Wij klinken nog na op een spetterende editie,  maar we willen ook graag jouw mening horen! Binnenkort verspreiden we hiervoor online en op papier een enquête: je hoort dus nog van ons. Tot slot nog één pittig nieuwtje: haal je agenda alvast boven, want volgend jaar zullen de Druivenfeesten plaatsvinden van vrijdag 23 tot en met woensdag 28 augustus!
lees meer

Schrijf je in voor Wintermagie 2019
Wil je als handelaar of vereniging deel uitmaken van een magische en culinaire kerst? Schrijf je dan in voor Wintermagie 2019!
lees meer

Sluitingsdagen Onze-Lieve-Vrouwkerk Jezus-Eik
Opgelet: de Onze-Lieve-Vrouwkerk in Jezus-Eik is volgende week gesloten van maandag 3 tot en met donderdag 7 september.
lees meer

38ste VOK Omelettenkermis
--
Voor de 38ste keer serveert VOK een ruime keuze aan omeletten (internationale en lokale specialiteiten). Keuze menu's en verrassende schotels.
lees meer
 
Prenatale infosessie: Zwanger zijn en lichamelijke veranderingen
--
De regioverpleegkundige van Kind en Gezin informeert toekomstige ouders in een gemoedelijke sfeer over zwanger zijn en lichamelijke veranderingen.
lees meer
 
lessenreeks op dinsdag
--
Yoga is er voor iedereen, als antistressmiddel, om je te ontspannen, om soepel te blijven. Via een systeem van oefeningen proberen we lichaam en geest te beheersen en te beïnvloeden (hatha yoga). Je lichaam voelt doorstroomd en in evenwicht. Je ademhaling brengt je tot rust. Yoga is er voor iedereen, als antistressmiddel, om je te ontspannen, om soepel te blijven. Via een systeem van ...
lees meer
 
Het paleis op de heide
--
Auteur Johan Wambacq en architect Philippe Van Goethem vertellen het verhaal van het paleis op de heide, een modernistisch gebouw uit 1937 dat ontworpen werd door Maxime Brunfaut. Kom meer te weten over deze befaamde architect, het sanatorium van weleer en de jarenlange restauratie van deze unieke parel. Nadien is er de mogelijkheid om van het magnifieke uitzicht te genieten op het dak en de mooie authentieke ruimten op het gelijkvloers.
lees meer
 
Kamp Relax²
--
Op zondagnamiddag tussen 14u00 en 17u00 is er opnieuw een heus volksfeest voor grootouders en kleinkinderen. Dit jaar wordt Kamp Relax² een heus Spaans feest. Denk aan Sangria, Paëlla, Flamenco, ...Ook de klassiekers zoals springkasteel, paard en kar en muziek komen zeker aan bod.Het initiatief komt tot stand met steun van de Seniorenraad Overijse.
lees meer
 Contactgegevens
Gemeente Overijse
Begijnhof 17
3090 Overijse
T 02 687 60 40
E info@overijse.be
Openingsuren
maandag tot vrijdag van 8u00 tot 12u00
maandagavond van 17u30 tot 19u30
woensdagnamiddag van 14u00 tot 16u00


Wens je deze nieuwsbrief niet meer te ontvangen? Dan kan je je hier uitschrijven