> Nieuwsbrief niet leesbaar? Bekijk hem online.

Vond jij de Druivenfeesten ook zo'n klinkend succes?

Vond jij de Druivenfeesten ook zo'n klinkend succes?
Wij vonden de Druivenfeesten van dit jaar alvast een klinkend succes, maar we willen ook graag jouw mening horen! Kom op donderdagavond 4 oktober om 20 u naar ons open evaluatiemoment in GC de Bosuil en laat je pittige stem naar hartenlust klinken. Alle opmerkingen en suggesties om de feesten nog te verbeteren, zijn welkom!
lees meer

Ontdek de vernieuwde Zuidflank
Wat is die Zuidflank eigenlijk? Deze vraag kregen we ondertussen al enkele keren te horen. Tijd dus om dit 'walhalla' nog eens extra te kaderen! 
lees meer

Ben je van plan je huis te isoleren?
Ben je van plan je huis te isoleren? Vanavond organiseert onze provincie samen met haar partners om 20 uur een infoavond over de provinciale groepsaankopen rond isolerende ramen en dak-, zoldervloer- en muurisolatie in het oude gemeentehuis. 
lees meer

Opgelet: onze technische diensten zijn gewijzigd
Bij onze technische diensten verandert er een en ander: Openbare Werken/Infrastructuur en Openbare Werken/Werken in eigen beheer verdwijnen. 
lees meer

Heb je vragen over de verkiezingen?
Op zondag 14 oktober trekken we weer naar de stembus. Heb je nog vragen over de verkiezingen? Een overzicht van de meest gestelde vragen en hun antwoorden vind je alvast hier. Op maandagavond 1 en 8 oktober kan je met al je vragen ook terecht bij ons speciale verkiezingsloket. Meer info over de verkiezingen ontdek je ook op www.overijse.be/verkiezingen.
lees meer

Behaag je tuin met streekeigen planten
Wil je van je tuin een fijne plek maken voor vogels, bijen en vlinders en zelf volop genieten van de bloesems en het fruit? Dat kan dankzij de samenaankoop 'Behaag je tuin'! 
lees meer

Doe jij mee aan de strijd tegen inbraken?
Wist je dat er in ons land ongeveer 150 keer per dag wordt ingebroken in een woning? Van 22 tot 28 oktober zet de actie '1 dag niet' in dit opzicht inbraakpreventie in de kijker. Maar veilig wonen kan alleen slagen als iedereen de handen in elkaar slaat! 
lees meer

Wil jij je steentje bijdragen aan een beter milieu?
Denk jij graag mee over hoe we ons milieu kunnen verbeteren? Vlaanderen wil het stikstofgehalte naar beneden krijgen om onder andere speciale natuurgebieden te beschermen. Dit betekent echter dat het moeilijk tot zelfs onmogelijk wordt om vergunningen te verlenen aan bedrijven die stikstof uitstoten in de buurt van deze gebieden. 
lees meer

R-BRUIKDAG
--
Actiedag vol inspiratie voor wie wil delen, ruilen, herstellen of herwerken! Activiteiten: 10.00 – 14.00: Repair café Gratis herstellingen door vrijwilligers van elektro, fietsen, PC, textiel,… 10.00 – 14:00: Open workshop: maak een hippe tote bag uit een oude t-shirt i.s.m. Archeduc Gratis. Doorlopend zonder inschrijving. Neem een oude t-shirt mee. 10.00 – 13:00: Workshop koken met restjes ...
lees meer
 
Tentoonstelling Young Art Tervuren
--
Young Art Tervuren is een vereniging van een 16-tal kunstenaars uit Tervuren. Ze wil kunstenaars bij elkaar brengen en hun kunst promoten op culturele en sociaal-artistieke evenementen. Deze hedendaagse schilderschool stelt voor de eerste keer tentoon buiten de grenzen van Tervuren. Er is valt voor elke kunstliefhebber wat te zien : tuinbeelden, keramiek, olieverf, aquarel, glaskunst, ...
lees meer
 
Kip en pensen-eetfestijn Koninklijke Harmonie Sint-Martinus Overijse
--
Geen zin om te koken? Kom dan op zaterdagavond 29 of zondagmiddag 30 september 2018 lekker smullen in het parochiecentrum 'Ter IJse' ten voordele van de werking van de harmonie. Op het menu: - halve kip met sla of appelmoes - pensen met sla of appelmoes Opgediend met frieten / brood. Kinderportie mogelijk. Iedereen van harte welkom. Voorverkoopkaarten beschikbaar bij de bestuursleden van de ...
lees meer
 
Prenatale infosessie: Van partnerschap naar (positief) ouderschap
--
De regioverpleegkundige van Kind en Gezin informeert toekomstige ouders over de zwangerschap, partnerschap en ouderschap.
lees meer
 
Vrijwilligersacademie: Crowdfunding, iets voor je vereniging?
--
Als je met je vereniging een project wil financieren kan je overwegen om dat via crowdfunding te doen. Daarbij spreek je particulieren en bedrijven aan om te investeren in je project in ruil voor een niet-financiële beloning. Maar hoe begin je er aan? Welke soorten crowdfunding bestaan er en waarvoor kan je ze gebruiken? Kris Leys, expert bij Hello crowd! geeft tekst en uitleg.  Georga Als je ...
lees meer
 
Bloedinzameling Maleizen
--
Overal in Vlaanderen zamelt Rode Kruis-Vlaanderen bloed in. Niet alleen voor heel veel zieke mensen is dit van levensbelang. Ook na verkeersongevallen, bij operaties of na bevallingen is er vaak heel wat bloed nodig om levens te redden. Daarom is het belangrijk dat er altijd voldoende bloed in voorraad is. Ook onze afdeling helpt. Je kan bij ons bloed geven. Kom jij ook langs?
lees meer
 Contactgegevens
Gemeente Overijse
Begijnhof 17
3090 Overijse
T 02 687 60 40
E info@overijse.be
Openingsuren
maandag tot vrijdag van 8u00 tot 12u00
maandagavond van 17u30 tot 19u30
woensdagnamiddag van 14u00 tot 16u00


Wens je deze nieuwsbrief niet meer te ontvangen? Dan kan je je hier uitschrijven