> Nieuwsbrief niet leesbaar? Bekijk hem online.

Wat met de proefopstelling in de Rameistraat, Bergstraat en Poelweg?

Resultaten proefopstelling Rameistraat, Bergstraat en Poelweg
De proefopstelling in de Rameistraat, Bergstraat en Poelweg is afgelopen. Op basis van de resultaten van de bewonersbevraging, onze eigen bevindingen en die van de Politiezone Druivenstreek, hebben we beslist om de wegversmallingen van de proefopstelling in de Bergstraat en de Rameistraat niet meer terug te plaatsen. De wegversmallingen in de Poelweg worden wel definitief behouden.
lees meer

Ontdek het memorandum van het gemeentebestuur en OCMW Overijse
Benieuwd naar wat de administratie van het gemeentebestuur en OCMW Overijse graag in de komende legislatuur samen met het politiek bestuur zou verwezenlijken? Je kan het allemaal lezen in het memorandum (een inspiratienota)!
lees meer

Sluitingsdagen november
Op vrijdag 1 november (Allerheiligen) en maandag 11 november (Wapenstilstand) zijn al onze gemeentediensten gesloten. CC Den Blank en de Bib zijn ook gesloten op zaterdag 2 november.
lees meer

Warm je alvast op voor de Warmste Zwembaddagen
In het kader van de Warmste Week kan je van 15 tot 18 november genieten van heel wat warme activiteiten in het Begijntjesbad. Nog niet warm gemaakt? Lees dan zeker verder!
lees meer

Kunstendag voor Kinderen
Op zondag 18 november is het weer Kunstendag voor kinderen. Ook in Overijse vind je heel de dag door op tal van locaties superleuke activiteiten met een kunstige toets. Lees snel verder voor het volledige programma...
lees meer

Schrijf je in voor Wintermagie 2019
Wil je als handelaar of vereniging deel uitmaken van een magische en culinaire kerst? Schrijf je dan in voor Wintermagie 2019!
lees meer

Springs
--
Kom op zondag 4 november naar de 11de editie van Springssss, hét springkastelenfestival van de Druivenstreek. Tussen 10u en 18u kunnen kinderen (2 – 12 jaar) zich uitleven op de talloze springkastelen in de Markthalle te Overijse.
lees meer
 
Prenatale infosessie: De arbeid en de bevalling
--
De regioverpleegkundige van Kind en Gezin informeert toekomstige ouders in een gemoedelijke sfeer over zwangerschap, arbeid en bevalling.
lees meer
 
Sociale media en je kinderen
--
Wat doen die kinderen op de sociale media ? Heb jij ook het gevoel dat jouw kinderen er meer van af weten dan jij zelf ? De kans is reëel dat het ook zo is. Tijdens deze praktische workshop krijg je meer inzicht in wat er gebeurt op de schermen. Maar als het fout gaat, moeten ze bij jou als ouder terecht kunnen en moet je kunnen helpen en er dus voldoende van af weten. Geef ons je vragen een ...
lees meer
 
Bewaartechnieken voor groenten en fruit
--
Overschotten aan groenten of fruit kan je op allerlei manieren langer bewaren. In deze workshop leer je welke technieken je kan gebruiken voor verschillende producten. Je proeft een aantal bereidingen en gaat ook zelf aan de slag. Zo leer je bijvoorbeeld komkommer opleggen of chinese kool fermenteren.Georganiseerd door Kamp Kwadraat Overschotten aan groenten of fruit kan je op allerlei ...
lees meer
 
Lekker en gezond koken: seizoensgebonden groentegerechten
--
Seizoensgebonden koken is niet alleen lekker. Het is ook goedkoop, gezond, beter voor het milieu en het zorg voor variatie. Tijdens deze workshop ga je aan de slag met heerlijke herfstgroenten. We maken samen enkele vegetarische gerechten en smullen nadien van al dat lekkers.   Georganiseerd door Kamp Kwadraat Seizoensgebonden koken is niet alleen lekker. Het is ook goedkoop, gezond, beter ...
lees meer
 Contactgegevens
Gemeente Overijse
Begijnhof 17
3090 Overijse
T 02 687 60 40
E info@overijse.be
Openingsuren
maandag tot vrijdag van 8u00 tot 12u00
maandagavond van 17u30 tot 19u30
woensdagnamiddag van 14u00 tot 16u00


Wens je deze nieuwsbrief niet meer te ontvangen? Dan kan je je hier uitschrijven