> Nieuwsbrief niet leesbaar? Bekijk hem online.

Warm nieuws

Wereldlichtjesdag op 7/12
'Dag lief engeltje, hoog boven ons hoofd. We zullen je niet vergeten, dat hebben we beloofd' (Lieve Boons). Dit weekend vindt Wereldlichtjesdag plaats. Op die twee dagen worden er over de hele wereld bijeenkomsten gehouden om overleden kinderen te herdenken.
lees meer

Opruiming begraafplaatsen
Vanaf maandag 9 december 2019 starten we met de opruiming van de begraafplaatsen. Haal je bloempotten of bloemstukken die je zelf wilt houden tegen deze datum weg. 
lees meer

Soep op de stoep in Overijse
Een lekkere kom verse soep. Waar krijgt een mens het nu warmer van? Op donderdag 6 december 2018 strijkt de actie Soep op de stoep tijdens de markt in onze gemeente neer. Van 8 uur tot 12 uur kan je in de Markthal je hart komen verwarmen, om het vervolgens te laten spreken ten voordele van Welzijnszorg vzw.
lees meer

Cool én goed zichtbaar op de fiets
Wist je dat vooral jongeren het verkeersslachtoffer in het donker zijn? 8 op de 10 jongeren dragen zelden of nooit fluorescerende of reflecterende accessoires op de fiets. Dat heeft wellicht te maken met het feit dat de meeste jongeren liever cool zijn dan zichtbaar. Nochtans bestaan er veel coole en modieuze manieren - zelfs fluohesjes - om je te laten schitteren in het donker. Moedig je (klein)kind en vrienden aan om zich ook te laten zien op de weg!
lees meer

Eerste grote Sportkwis
--
Na 16 jaar achter elkaar een algemene kwis te hebben georganiseerd, is het tijd voor verandering en terug te gaan naar onze roots. Vandaar onze eerste Sportkwis.
lees meer
 
Winterconcert Oorlogsherinneringen: een totaalspektakel
--
Het thema van het winterconcert van de Koninklijke Harmonie Sint-Martinus uit Overijse is dit jaar de Eerste Wereldoorlog . Het Sint-Ceciliakoor uit Overijse verleent zijn medewerking en zal ook enkele stukken brengen. Vier vertellers zullen de muziekstukken aan elkaar praten aan de hand van fragmenten uit dagboeken, verslagen en brieven van Overijsenaren. Zo is er ten eerste de neutrale ...
lees meer
 
Wintermagie, Culinaire Kerstmarkt
--
Na het succes van de editie 2016 en 2017 slaan de gemeente Overijse, de Cultuurraad, de Raad voor Lokale Economie, de Handelaars Overijse en de Kerselaar de handen opnieuw in elkaar om een nieuwe editie van Wintermagie te organiseren op zondag 16 december 2018 van 12 uur tot 20 uur. Er worden een vijftigtal kraampjes voorzien. Elk kraampje wordt door de deelnemende verenigingen en handelaars ...
lees meer
 Contactgegevens
Gemeente Overijse
Begijnhof 17
3090 Overijse
T 02 687 60 40
E info@overijse.be
Openingsuren
maandag tot vrijdag van 8u00 tot 12u00
maandagavond van 17u30 tot 19u30
woensdagnamiddag van 14u00 tot 16u00


Wens je deze nieuwsbrief niet meer te ontvangen? Dan kan je je hier uitschrijven