> Nieuwsbrief niet leesbaar? Bekijk hem online.

Start participatietraject Overijse Overlegt

Overijse Overlegt: droom en denk mee!
Bij de start van de nieuwe legislatuur zet het bestuur van Overijse in op burgerparticipatie. De komende weken wil het bestuur met zoveel mogelijk burgers in dialoog gaan over de toekomst van onze gemeente. In welke gemeente wil jij leven in 2030? In welke omgeving wil jij je kinderen of kleinkinderen zien opgroeien?
lees meer

Correctie herstellingswerken S-bocht
Vorige week heeft een aannemer in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer herstellingswerken uitgevoerd aan het wegdek in de S-bocht in het centrum. Op bepaalde plaatsen heeft hij echter onzorgvuldig werk geleverd waardoor er dwars over de weg oneffenheden zijn opgetreden. In de loop van april-mei zal de aannemer deze oneffenheden zoveel mogelijk wegwerken met gietasfalt.
lees meer

Beluister de gemeente- en OCMW-raad via het audioverslag
Zo'n gemeente- of OCMW-raad, hoe gaat dat in zijn werk? Beleef de raden alsof je er zelf bij was via onze audioverslagen!
lees meer

Verkeersorganisatie Brabantse Pijl 17 april
Op woensdag 17 april doorkruist de voorjaarsklassieker De Brabantse Pijl opnieuw de straten van Overijse. Een overzicht van de aangepaste verkeersorganisatie vind je hier. Een overzicht van de omleidingen van De Lijn vind je hier. Vragen over de bereikbaarheid van De Vuurmolen? Lees dan zeker verder.
lees meer

Overijse gaat voor de Gouden Kinderschoen
De laatste week is ingegaan: stem ons project 'Spelen à la carte' mee naar de overwinning via www.overijse.be/goudenkinderschoen! Stemmen duurt slechts 1 minuutje... Alvast een dikke dankjewel!
lees meer

Asfalteringswerken Brusselsesteenweg nr. 705
Het Agentschap Wegen en Verkeer werkt tussen 3 en 12 april op de Brusselsesteenweg ter hoogte van huisnummer 705 aan het kruispunt met de Bosuildreef en de Houthakkersstraat. Er wordt in 2 fasen gewerkt, zodat er steeds één rijstrook vrij blijft voor het verkeer. 
lees meer

Ontdek de resultaten van onze Bouwmeester Scan
Wat zijn de sterktes van de ruimtelijke indeling in onze gemeente, en aan welke aandachtspunten kan er nog gewerkt worden? Om een frisse, onafhankelijke visie op de leefomgeving en het ruimtegebruik in Overijse te krijgen, vroeg onze gemeente als een van de eerste gemeenten een Bouwmeester Scan aan. Ontdek de resultaten via www.overijse.be/bouwmeesterscan!
lees meer

Online afspraak aangifte en klacht politie
Vanaf 2 mei 2019 werkt de lokale politie Druivenstreek met een online afsprakenbeheer voor jouw niet-dringende klacht of aangifte. Gedaan met lange wachttijden en heen-en weer geloop om de juiste documenten mee te nemen!
lees meer

Bloedinzameling Maleizen
--
Overal in Vlaanderen zamelt Rode Kruis-Vlaanderen bloed in. Niet alleen voor heel veel zieke mensen is dit van levensbelang. Ook na verkeersongevallen, bij operaties of na bevallingen is er vaak heel wat bloed nodig om levens te redden. Daarom is het belangrijk dat er altijd voldoende bloed in voorraad is. Ook onze afdeling helpt. Je kan bij ons bloed geven. Kom jij ook langs?
lees meer
 
Inloopmoment Kind & Gezin
--
Het gratis maandelijks inloopmoment geeft je de kans om vragen over zwangerschap, bevallen, opvoeden, ... te stellen aan een medewerker van Kind & Gezin. Vanaf februari 2019 kan je met al je vragen terecht in het Babycafe in GC de Bosuil op elke derde dinsdag van de maand tussen 11 en 12 uur.
lees meer
 
Buitenspeeldag
--
Op de eerste woensdag na de Paasvakantie is het weer zo ver. Dan is er op alle tv-zenders voor kinderen enkel een zwart scherm te zien en is het buiten spelen geblazen! Dit jaar is het in Overijse niet op Kamp Kwadraat te doen maar trekken we voor het eerst naar het Meiveld! De Speeltuin én de Zuidflank worden gepimpt met extra klim- en spelinstallaties, sportinitiaties en andere activiteiten. ...
lees meer
 Contactgegevens
Gemeente Overijse
Begijnhof 17
3090 Overijse
T 02 687 60 40
E info@overijse.be
Openingsuren
maandag tot vrijdag van 8u00 tot 12u00
maandagavond van 17u30 tot 19u30
woensdagnamiddag van 14u00 tot 16u00


Wens je deze nieuwsbrief niet meer te ontvangen? Dan kan je je hier uitschrijven