> Nieuwsbrief niet leesbaar? Bekijk hem online.

Schrijf nu in voor een toekomsttafel en geef je mening

Overijse Overlegt: droom en denk mee!
Bij de start van de nieuwe legislatuur zet het bestuur van Overijse in op burgerparticipatie. De komende weken wil het bestuur met zoveel mogelijk burgers in dialoog gaan over de toekomst van onze gemeente. In welke gemeente wil jij leven in 2030? In welke omgeving wil jij je kinderen of kleinkinderen zien opgroeien?
lees meer

Sluiting tijdens paasweekend
Op zondag 21 april is de Bib gesloten en op paasmaandag 22 april zijn alle gemeentediensten gesloten.
lees meer

Opening toeristisch seizoen
Dit weekend trappen we ons toeristisch seizoen af. Speciaal voor deze aftrap organiseren we een feestelijk weekend vol activiteiten voor jong en minder jong, voor Bourgondiërs en natuurliefhebbers, voor sportievelingen en levensgenieters… Kortom: pittig Overijse biedt voor ieder wat wils! Lees zeker verder en ontdek het programma.   
lees meer

Niets ingooien! Hier begint de zee!
Om inwoners duidelijk te maken dat afval niet thuishoort in de riolering werd op verschillen plaatsen in Overijse de slogan 'Niets ingooien! Hier begint de zee' met milieuvriendelijke verf bij een aantal rioolputjes gespoten. Met deze actie wil afvalintercommunale Interrand de vervuiling van de waterlopen via rioolputjes tegengaan. 
lees meer

Digitaal getrouwd
Sinds 1 april maakte de papieren geboorte- of huwelijksakte plaats voor de digitale akte, opgeslagen in een centrale databank (DABS). Aktes worden vanaf nu enkel elektronisch ondertekend. Bij een geboorte of huwelijk komt er dus geen balpen meer aan te pas.
lees meer

Start opmeten voor herinrichting Ring
Voor de herinrichting van de Ring rond Brussel is de organisatie De Werkvennootschap gestart met de opmeting van de ring.
lees meer

Overijse doet aan Zumba Step!
--
Zumba Step is de ideale workout om je conditie te verbeteren door te dansen. Je krijgt ook een betere coördinatie en traint de spieren van het onderlichaam via de speciaal ontworpen step. PRIJS: 30 euro DATA: Van 29 april t.e.m. 27 mei 2019 PLAATS: Gem.Basisschool Overijse, turnzaal 1, Stationsplein EXTRA INFO: Contacteer Sporeo op 02/686 90 20 of sportdienst@sporeo.be 16 plussers Extra info:
lees meer
 
Erfgoeddag
--
Ontdek de historiek van de wijnproductie in de druivengemeente Overijse in gemeenschapscentrum De Bosuil. Via infoborden, foto's en filmbeelden kom je alles te weten over de oprichting en werking van de wijncoöperatieve ISCA (1955) tot de verderzetting van de activiteiten door wijnkelders Soniën... Op zondag 28 april 2018 is het weer Erfgoeddag. Die staat dit keer in het teken van 'Hoe maakt u ...
lees meer
 
Paaseierenzoektocht
--
Paaseierenzoektocht in het mooie Zoniënwoud. Na een wandeling en het rapen van de paaseieren staan de koffiekoeken, koffie en chocolademelk klaar. en voorzien we animatie voor de kinderen . Het is een jaarlijkse traditie om op Paaszaterdag samen met de hazen het bos in te trekken op zoek naar chocolade. Een voor iedereen doenbare wandeling brengt ons naar de 'dropzone' midden in het bos. Na ...
lees meer
 
Bloedinzameling Maleizen
--
Overal in Vlaanderen zamelt Rode Kruis-Vlaanderen bloed in. Niet alleen voor heel veel zieke mensen is dit van levensbelang. Ook na verkeersongevallen, bij operaties of na bevallingen is er vaak heel wat bloed nodig om levens te redden. Daarom is het belangrijk dat er altijd voldoende bloed in voorraad is. Ook onze afdeling helpt. Je kan bij ons bloed geven. Kom jij ook langs?
lees meer
 Contactgegevens
Gemeente Overijse
Begijnhof 17
3090 Overijse
T 02 687 60 40
E info@overijse.be
Openingsuren
maandag tot vrijdag van 8u00 tot 12u00
maandagavond van 17u30 tot 19u30
woensdagnamiddag van 14u00 tot 16u00


Wens je deze nieuwsbrief niet meer te ontvangen? Dan kan je je hier uitschrijven