> Nieuwsbrief niet leesbaar? Bekijk hem online.

Doortocht Tour de France: mobiliteit op 6 juli

Verkeersaanpassingen doortocht Tour de France
Op zaterdag 6 juli passeert de Tour de France doorheen onze gemeente. De dienstregeling van enkele buslijnen in onze gemeente zal hierdoor aangepast zijn op 6 en 7 juli. Kijk op www.delijn.be/tourdefrance voor meer informatie en stippel je reis uit met de routeplanner op www.delijn.be. 
lees meer

Nijvelsebaan opnieuw open vanaf 17/06
Het stuk wegdek van de Nijvelsebaan dat vorig weekend door de warmte omhoog kwam en barstte, is hersteld. Nu moet het herstelde wegdek uitharden. Vanaf maandag 17 juni zou de baan opnieuw open zijn voor doorgaand verkeer. Tot dan loopt de huidige omleiding via de Waversesteenweg en de Abstraat. (foto: Radio 2)
lees meer

Gezocht: monitoren voor het IBO
Ben je creatief en werk je graag met kinderen? Het Initiatief Buitenschoolse Opvang (IBO) is op zoek naar monitoren voor tijdens de krokusvakantie (24-28 februari).
lees meer

Ondernemersevenement op 13 juni in Hoeilaart
Naar jaarlijkse gewoonte nodigden Overijse, Hoeilaart, Tervuren en Huldenberg alle ondernemers, zelfstandigen en ambachtslieden van de Druivenstreek uit op een netwerkmoment. Dit keer vindt het evenement plaats op donderdag 13 juni in het GC Felix Sohie in Hoeilaart.
lees meer

Zie jij ze vliegen?
Voor een wetenschappelijk onderzoek brengt het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO) gekleurde stippen aan op vliegende herten in Overijse. Met dit onderzoek monitort het INBO deze unieke kever en gaat ze de leefbaarheid en de grootte van de populatie na.
lees meer

De Beierij zoekt foto's en info over WOII
De Beierij van IJse bereidt de herdenking van WOII in 2020 voor. Voor enkele publicaties hierover is de Beierij op zoek naar foto's en informatie. Wie kan hen verder helpen?
lees meer

Spoedcursus thuiscomposteren
--
Op zaterdag voormiddag 8 juni biedt de gemeente Overijse in samenwerking met de intercommunale Interrand je een gratis spoedcursus thuiscomposteren aan. Deze zal plaatsvinden in en om vrijetijdscentrum Kamp Kwadraat, Nijvelsebaan 190 , Overijse. Onder begeleiding van lesgever Jan Godemont, leer je aan de hand van verschillende tuinbeelden de belangrijkste aandachtspunten om groenafval te ...
lees meer
 
"Koers Literair": literair evenement naar aanleiding van doortocht van de Tour De France in Overijse
--
Op zondag 7 juli om 11 uur verwachten we alle ‘amateurs’ voor een gezellig aperitiefmoment in de bib. We brengen korte stukjes over het wielrennen, de Ronde van Frankrijk en ook de grote coureur Eddy Merckx. Een afwisselend programma met weetjes, poëzie, wat muziek en ook een natje en een droogje. Ook professioneel wielrenner Kris Bosmans komt op bezoek voor een kort interview. Ideaal voor al ...
lees meer
 
Streekwandeling Tombeek
--
Tombeek, een gehucht van Overijse, ligt aan de taalgrens en de rivier de Lane. De woonkern dateert uit de Gallo-Romeinse periode. De legende vertelt dat Keizer Karel in 1531 vastreed in de Lane.
lees meer
 Contactgegevens
Gemeente Overijse
Begijnhof 17
3090 Overijse
T 02 687 60 40
E info@overijse.be
Openingsuren
maandag tot vrijdag van 8u00 tot 12u00
maandagavond van 17u30 tot 19u30
woensdagnamiddag van 14u00 tot 16u00


Wens je deze nieuwsbrief niet meer te ontvangen? Dan kan je je hier uitschrijven