> Nieuwsbrief niet leesbaar? Bekijk hem online.

Schrijf je in!

Sluitingsdagen november
Op vrijdag 1 november (Allerheiligen) en maandag 11 november (Wapenstilstand) zijn al onze gemeentediensten gesloten. CC Den Blank en de Bib zijn ook gesloten op zaterdag 2 november.
lees meer

Verhuis loket toerisme
Het toeristisch loket verhuist vanaf 4 november van AC De Vuurmolen naar CC Den Blank. Het loket is elke weekdag open van 9 tot 17 uur en telefonisch bereikbaar via 02 785 33 73 (en niet via het het hummer dat in De Overijsenaar vermeld wordt).
lees meer

Start inschrijvingen IBO kerstvakantie
De inschrijvingen voor IBO tijdens de kerstvakantie starten maandag 4 november via de webwinkel. 
lees meer

Schrijf je in voor Wintermagie 2019
Wil je als handelaar of vereniging deel uitmaken van een magische en culinaire kerst? Schrijf je dan in voor Wintermagie 2019!
lees meer

Rookmelders vanaf 2020 verplicht
Vanaf 1 januari 2020 moeten in elke woning rookmelders hangen. 
lees meer

Workshop augmented en virtual reality in de Bib
Met een VR-bril ('virtual reality') op je neus stap je een virtuele wereld binnen. AR ('augmented reality') brengt die ook nog eens tot leven. Ontdek deze nieuwe technologie zelf in de Bib op woensdag 30 oktober van 10 tot 12 uur!
lees meer

11.11.11. snoert standbeelden in Overijse de mond
Samen met onze gemeentelijke raad voor ontwikkelingssamenwerking (GROS) snoert 11.11.11 5 gekende standbeelden in onze gemeente de mond. Ze willen hiermee aandacht vragen voor 'changemakers', mensen die wereldwijd strijden tegen ongelijkheid, klimaatverandering, uitbuiting enz. Want de vrijheid van meningsuiting is lang niet zo vanzelfsprekend en wordt soms zelfs bestraft met fysiek of digitaal geweld.
lees meer

Heropbouw brouwerij Begijnhofplein
De brouwerij op de J. Bt. Dekeyserstraat 24 (Brasserie du Béguinage) zal worden verbouwd tot 11 appartementen en een commerciële ruimte onder voorwaarde dat de voorgevel en de bedaking van het gebouw identiek heropgebouwd worden. Onze gemeente leverde hiervoor een omgevingsvergunning af aan de eigenaar (Housing 2020). 
lees meer

Voorleesuurtje in de bib
--
Elke laatste woensdagnamiddag lezen we voor in de bib. Want voorlezen is leuk, leerrijk en gezellig! Alle kindjes vanaf 2.5 jaar zijn welkom in onze jeugdbib. Ook ouders, grootouders, broers en zussen mogen natuurlijk komen meeluisteren! Inschrijven is niet verplicht!
lees meer
 
Begeleid wandeluurtje aan een matig tempo.
--
Dit zijn gezondheidswandelingen van een 5-tal km met aandacht voor het belang van het bewegen. We wandelen in groep aan een traag tempo zodat iedereen kan volgen. Elke 1ste dinsdag van de maand vertrekken we in Jezus-Eik aan de Bosuil. Elke 3de dinsdag van de maand vertrekken we in Overijse aan het Begijnhofplein.
lees meer
 Contactgegevens
Gemeente Overijse
Begijnhof 17
3090 Overijse
T 02 687 60 40
E info@overijse.be
Openingsuren
maandag tot vrijdag van 8u00 tot 12u00
maandagavond van 17u30 tot 19u30
woensdagnamiddag van 14u00 tot 16u00


Wens je deze nieuwsbrief niet meer te ontvangen? Dan kan je je hier uitschrijven