> Nieuwsbrief niet leesbaar? Bekijk hem online.

Verdeling mondmaskers

Verdeling mondmaskers
Elke inwoner boven de 12 jaar ontvangt 1 stoffen mondmasker via de gemeente. Er gebeurde een groepsaankoop via de intercommunale Haviland. De verdeling zal gebeuren door de gemeente zelf. We hopen zo snel mogelijk de maskers te ontvangen om de verdeling op te starten. We houden iedereen uiteraard op de hoogte van zodra we meer weten over de precieze timing.
lees meer

Corona: openingsuren Gemeente Overijse
Vanaf 11 mei zijn we weer bereikbaar op de gewone openingsuren. Let wel, de deuren van het A.C. De Vuurmolen gaan nog niet open. Lees hier hoe je ons kan contacteren of een afspraak kan maken.
lees meer

Sporten vanaf 4 mei
Vanaf 4 mei 2020 zijn de tennisterreinen op de Zuidflank en het atletiekpark Den Heurk weer open voor individuele sporters. Clubtrainingen zijn nog niet toegelaten. Sporten op Den Heurk is tijdens de coronacrisis trouwens gratis. Vraag je gratis toegangscode aan via sport@overijse.be
lees meer

Verlenging proefopstelling Heuvelstraat en omgeving
Door de coronacrisis heeft het college van burgemeester en schepenen beslist om de proefopstelling in de Heuvelstraat en omgeving te verlengen tot en met eind augustus. Op basis van de resultaten van de evaluatie zal vervolgens een aangepaste versie van de proefopstelling starten.
lees meer

Een buitengewone zomer zonder Druivenfeesten
Buitengewone tijden vragen om buitengewone maatregelen. In de strijd tegen het coronavirus heeft het college van burgemeester en schepenen daarom beslist om de Druivenfeesten dit jaar niet te laten doorgaan. 
lees meer

Bloemenmarkt 'vanuit ons kot'
Door de coronamaatregelen kan de Bloemenmarkt op zondag 10 mei 2020 helaas niet doorgaan. Althans niet in de Markthal, maar wel vanuit ons kot. Want enkele standhouders van de Bloemenmarkt zetten die dag wel hun deuren open voor bezoekers.
lees meer

Mei Plasticvrij: doe jij mee?
Het is weer Mei Plasticvrij: een bewustwordingscampagne om allemaal samen één maand ons gebruik van wegwerpplastic te verminderen. Doe jij mee? Hier vind je alvast heel wat tips en informatie.
lees meer

Overijse leert
Tijdens de coronacrisis willen we gezinnen extra ondersteunen op het vlak van opvoedingsvragen, taaloefenkansen en huiswerkbegeleiding. Op het platform Overijse leert vind je tal van tips en kan je je laten helpen door vrijwilligers.
lees meer

Herdenking 75 jaar einde WOII uitgesteld
Dit jaar is het 75 jaar geleden dat België bevrijd werd. Het beloofde een jaar vol herdenkingen te worden, maar door de coronacrisis hebben we in samenspraak met de Heemkundige Kring 'de Beierij van IJse' beslist om onze herdenkingen (openingsmoment, tentoonstelling in De Vuurmolen,...) te verplaatsen naar 2021. Wil je de geschiedenis van WOII in onze gemeente wel al ontdekken? Wandel of fiets dan eens langs de infopanelen in de gehuchten en in Terlanenveld.
lees meer

Start coronaveilig cultuurseizoen '20-'21
De ticketverkoop voor het cultuurseizoen 2020-2021 is gestart! Steun de sector en koop nu je tickets voor voorstellingen in CC Den Blank. 
lees meer

Infosessies voor ouders die een kindje verwachten ONLINE
Verwachten jullie een kindje ? Om je hier optimaal op voor te bereiden geven de vroedvrouwen uit de Druivenstreek alle info die je nodig hebt. 
lees meer
Contactgegevens
Gemeente Overijse
Begijnhof 17
3090 Overijse
T 02 687 60 40
E info@overijse.be
Openingsuren
maandag tot vrijdag van 8u00 tot 12u00
maandagavond van 17u30 tot 19u30
woensdagnamiddag van 14u00 tot 16u00


Wens je deze nieuwsbrief niet meer te ontvangen? Dan kan je je hier uitschrijven