Nieuwsbrief niet leesbaar? Bekijk hem online.
Bibliotheeknieuws
september 2020

Bibliotheeknieuws nr 57

 

BIB ACTIEF : activiteiten die u niet mag missen!

 

Tom Schamp in Overijse

 

Meester-illustrator Tom Schamp is dit voorjaar zeer aanwezig in Overijse. In GC De Bosuil loopt van 23 maart tot 7 april een tentoonstelling van zijn werk, en op 23 maart is er de theatervoorstelling "Red", naar het boek en met vormgeving van Tom Schamp (en met live muziek).


Op woensdag 12 maart geeft de maestro een workshop in de bibliotheek, voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Het aantal plaatsen voor deze workshop is beperkt: u kan inschrijven in de bib, via overijse@bibliotheek.be of 02/687.57.18. Begin: 14.30u


otto in de sneeuw

 

Jeugdboekenweek 2014 (van 15 tot 30 maart) 

 

Op zaterdag 15 maart barst de Jeugdboekenweek los. Een "gevaar!"lijke Jeugdboekenweek - maar wij houden de zaak stevig in handen.

Op woensdag 26 maart halen we er zelfs de echte brandweer bij!: om 14.30u lezen we "Een dag met de dierenbrandweer" voor (beeld en geluid!) en om 15.00u kunnen ook oudere kinderen terecht met hun vragen bij een echte brandweerman. (in de bib: vrije toegang)

Verder: griezelen voor beginners (en gevorderden) bij de "Lieve monsters" én doorlopend (en helemaal niet gevaarlijk) een boekentafel "Geïllustreerd door...Tom Schamp"

jeugdboekenweek affiche

 

IN DE KIJKER : afdelingen en diensten van uw bib in de spots

 

Vorming vrijwilligers

 

Op dinsdag 18 februari geven medewerkers van Rode Kruis-Vlaanderen een inleidende vormingssessie rond rechten en plichten van de vrijwilliger. De vorming wordt gegeven in het kader van ons project "bibliotheek aan huis/voorlezen (voor senioren)". Er wordt ook vanuit de rijke ervaring van Zorgbib ingegaan op het omgaan met de doelgroep senioren/langdurig zieken en op de relatie van deze gebruikers met boeken en andere media.

Ook wie zich nog niet heeft kandidaat gesteld voor onze vrijwilligerswerking is welkom : dinsdag 18 februari 18.00u tot 21.00u in de bibliotheek.

  

Enquête

 

Nog tot eind februari kan u met uw mening over de Gemeentelijke Openbare Bibliotheek en Cultuurcentrum Den Blank terecht in een grote landelijke enquête, ondersteund door Universiteit Antwerpen. Als u meedoet draagt u meteen bij aan het goede doel en maakt u ook kans op een mooie prijs. U kan terecht op www.v2020.be/mening/2051 en voor een enquête op papier in uw bibliotheek en in CC Den Blank.

  

NIEUW IN DE BIB : een selectie uit het nieuwe aanbod

 

De aankopen van het eindejaar bevatten, hoe kan het anders, een ruime keuze uit het nieuwe aanbod rond Wereldoorlog I, een aanbod dat we uiteraard ook verder zullen opvolgen. Onderstaand lijstje geeft u een idee:

 • Michael Morpurgo : Het allermooiste kerstgeschenk (Facet) (jeugdboek)
 • Arnold Zweig : De strijd om sergeant Grisja (Cossee) (roman)
 • Margaret Macmillan : 1914 : hoe Europa de vrede liet varen voor de Eerste Wereldoorlog (Atlas Contact) (927.5)
 • Sophie de Schaepdrijver : Erfzonde van de twintigste eeuw : notities bij '14-'18 (Houtekiet) (927.5)
 • Gids voor de slagvelden 1914-1918 : West-Vlaanderen, Henegouwen, Nord-Pas-de-Calais (Lannoo) (986.3)
 • We werden honder jaar ouder : dichters over de Eerste Wereldoorlog (Davidsfonds) (875)
 • Stille steden van Flanders Fields : gids voor de WOI-begraafplaatsen in West-Vlaanderen (Lannoo) (935.1)
 • Piet Chielens : De Grote Oorlog 1914-1918 : fotocollectie In Flanders Fields Museum (Hannibal)...

 

 

AGENDA : uw bibliotheek van dag tot dag 

 

 • De Poëzieweek loopt nog tot 5 februari. U vindt bij ons een boekentafel met de poëtische aanwinsten van het voorbije jaar.
 • We lezen voor op woensdag 26 februari en op woensdag 26 maart (Brandweerdag!), telkens om 14.30u
 • De leesgroep van de bibliotheek bespreekt "Dode zielen" van Nikolaj Gogol op vrijdag 28 februari. Aanvang 14.00u: in de bibliotheek. Gratis deelname, iedereen is welkom.
 • Op zaterdag 22 februari (Dag van het Deeltijds Kunstonderwijs) komt de Academie voor Podiumkunsten van Overijse-Tervuren-Hoeilaart (APKO) naar buiten met leerlingenoptredens op verscheidene openbare locaties. Ook in uw bibliotheek kan u genieten van korte en gevarieerde optredens (muziek en woord).

 

v.u. Jos Van Baekel


Contactgegevens
Gemeentelijke Openbare Bibliotheek
Begijnhof 13
3090 Overijse
T 02 687 57 18
E overijse@bibliotheek.be
Openingsuren
Maandag en woensdag van 14u00 tot 20u00
Dinsdag van 14u00 tot 18u00
Donderdag van 09u30 tot 11u00 en
14u00 tot 20u00
Zaterdag en zondag van 09u30 tot 12u30
Wens je deze nieuwsbrief niet meer te ontvangen? Dan kan je je hier uitschrijven