Nieuwsbrief niet leesbaar? Bekijk hem online.
Bibliotheeknieuws
september 2020

Bibliotheeknieuws nr 62

kerstbanner

IN DE KIJKER: afdelingen en diensten van uw bib in de spots

 

Resultaten gebruikersenquete +  nieuw aanbod in de bib

Dit voorjaar konden gebruikers en niet-gebruikers in een grootschalig onderzoek hun mening kenbaar maken over onze bibliotheek. Er waren 513 ingevulde bevragingen, waarvan 369 van leden, 144 van niet-leden. Uw mening over onze dienstverlening was positief: u bent gemiddeld tot meer dan gemiddeld tevreden over de informatie die we verstrekken en over onze klantvriendelijkheid. Ook over toegankelijkheid en bereikbaarheid van de bibliotheek, en over de infrastructuur (leeszaal, inrichting en comfort) bent u best te spreken. Wel bleek uit de enquête dat u tekorten ervaart in onze collectie, zowel wat het aantal nieuwe boeken, strips, dvd's... betreft, als wat betreft de beschikbaarheid daarvan (uw "wachttijd"). Dat is een signaal dat we uiteraard ter harte willen nemen.

Zo mag u in de nabije toekomst een aanzienlijke uitbreiding van ons dvd-aanbod verwachten. Begin dit jaar breidden we onze collectie al uit met documentaire dvd's, dit najaar zijn we begonnen met kinder- en jeugdfilms (met een stevige basis van Jekino-films). De teller voor dvd's staat momenteel op 1066. Begin 2015 zetten we de bijkomende stap naar speelfilms voor volwassenen.
De jaarwisseling is hoe dan ook het moment van het grote nieuwe aanbod in de boekhandel en dus ook in de bibliotheek: ook daarvan kan u elk jaar de direkte weerslag zien.

Ook een aantal van uw andere wensen zijn ondertussen gerealiseerd of de realisatie ervan komt in zicht door de algemene evolutie in het openbare-bibliotheekwezen. Gratis wifi is sinds dit jaar beschikbaar in onze bib. Een lidkaart voor meerdere bibliotheken komt er na onze overschakeling naar het Provinciaal Bibliotheeksysteem (2017). Over die geleidelijke overgang verneemt u meer in onze volgende nieuwsbrieven.

Wilt u een volledig overzicht van onze enquete-resultaten? Dat kan hier.


BIB-ACTIEF: activiteiten die u niet mag missen! 


Amnesty International : schrijf ze vrij in de bib:


banner amnestyVan 6 tot 10 december organiseert Amnesty International haar jaarlijkse Schrijfmarathon. Honderdduizenden Amnesty-activisten over de hele wereld schrijven dan voor 12 mensen in nood. Een handgeschreven brief met een persoonlijke boodschap blijkt nog steeds een ijzersterk actiemiddel te zijn. 1 op 4 van Amnesty's schrijfacties hebben resultaat: iemand komt vrij, een doodstraf wordt omgezet naar een gevangenisstraf, de leefomstandigheden in de gevangenis verbeteren. Maar zelfs als er niet meteen resultaat wordt geboekt, dan nog betekenen die brieven en solidariteitsboodschappen heel veel. Ze steken een hart onder de riem van de slachtoffers, maar ook van hun familie en vrienden.

Vanaf zaterdag 6 december tot en met woensdag 10 december vindt u het standje van Amnesty in de bib. Spring dus gerust binnen en schrijf zelf een brief. Meer info over de marathon en de individuele dossiers vind je hier.

De Kinderrechtencommissaris in Overijse!


affiche

Op donderdag 15 januari ontvangen wij kinderrechtencommissaris Bruno Vanobbergen, ook in de media een veelgehoorde stem over kinderen en hun rechten.

Van hem verscheen in 2014 "Het kind van onze dromen". Over de status van kinderen in onze samenleving, over het beeld dat wij van kinderen hebben (-en dat wij hen opleggen?).
Hij wordt geïnterviewd door Lennart Segers, en er is gelegenheid tot vragen stellen vanuit het publiek. Toegang tot de lezing is gratis, maar we krijgen graag een seintje vooraf als u komt.

Donderdag 15 januari in Cultuurcentrum Den Blank (Polyvalente Zaal), aanvang 20.30u.

Meer info: 02/687.57.18 of overijse@bibliotheek.be

AGENDA: uw bibliotheek van dag tot dag
  • We lezen voor op woensdag 17 december en op woensdag 28 januari, telkens om 14.30u
  • Noteer ook alvast in uw agenda: De Poëzieweek 2015 staat in het teken van de liefde ("Met zingen is de liefde begonnen"). Officieel van 29 januari tot 4 februari. Maar wij hebben ruimere plannen. Meer nieuws in de extra nieuwsbrief van januari.
  • De bibliotheek is gesloten op zondag 7 december (Druivencross), woensdag 24 en donderdag 25 december (Kerstmis) en op woensdag 31 december en donderdag 1 januari (Nieuwjaar). Prettige feesten!


Contactgegevens
Gemeentelijke Openbare Bibliotheek
Begijnhof 13
3090 Overijse
T 02 687 57 18
E overijse@bibliotheek.be
Openingsuren
Maandag en woensdag van 14u00 tot 20u00
Dinsdag van 14u00 tot 18u00
Donderdag van 09u30 tot 11u00 en
14u00 tot 20u00
Zaterdag en zondag van 09u30 tot 12u30
Wens je deze nieuwsbrief niet meer te ontvangen? Dan kan je je hier uitschrijven