Nieuwsbrief niet leesbaar? Bekijk hem online.
Bibliotheeknieuws
september 2020

Bibliotheeknieuws nr 63

BIB ACTIEF: activiteiten die u niet mag missen!

Jeugdboekenweek 2015: "Ha ha ha!" (14 tot 31 maart)

groepsfoto
U ziet: we zien het helemaal zitten, dat thema van de Jeugdboekenweek 2015!

Het is ondertussen wel duidelijk: humor in de jeugdliteratuur is terug van (nooit helemaal) weggeweest. Jonge humor-liefhebbers worden de laatste jaren op hun wenken bediend. Jef Kinney ("Het leven van een loser"), Liz Pichon ("Tom Groot") en Andy Griffiths ("De waanzinnige boomhut") scoren megasuccessen. Auteurs als David Walliams en Jo Nesbo treden in het voetspoor van Roald Dahl, Astrid Lindgren en Annie M.G. Schmidt. Voeg daar nog de klassiekers toe die altijd weer klaar staan om een nieuw leven te beginnen ("Alice in Wonderland" 150 jaar jong, "Beertje Paddington" verfilmd) en de talloze grappige prentenboeken waar eigenlijk nooit gebrek aan geweest is. Materiaal genoeg voor een spetterende Jeugdboekenweek. Drie weken lang zetten we onze grappigste kinderboeken in de kijker.

KLEIN BEGINNEN: aanraders voor jonge lezers

boek cover

Bonny Becker en Kady MacDondald Denton: Een boek voor Beer (Hoogland en Van Klaveren)

Geen gebrek aan grappige beren in kinderboekenland - kijk tijdens de Jeugdboekenweek maar een rond in ons "Grappige Beren-hol".

Voor een grappige Beer én een grappige Muis moet u bij de prentenboeken van Bonny Becker en illustratrice Kady Maconald Denton zijn. Beer is brommerig, eigenzinnig en op zijn rust gesteld, Muis is springerig, hyperactief en voor alles in. De "Beer en Muis"-boeken zijn hilarisch én gevoelig ("Beer is ziek"), met een mooi evenwicht tussen tekst en beeld. Uitgeverij Hoogland en Van Klaveren verdient voor de hele reeks de Leespluim die ze voor "Bezoek voor Beer" ook kregen. "Een boek voor Beer" is bovendien een gedroomde gangmaker voor bibliotheekbezoek met kinderen. Beer ziet zo'n bezoek eerst niet echt zitten - stel je voor, hij heeft thuis al 7 prachtige boeken! Muis haalt hem met veel moeite over de drempel, en in de bibliotheek...
Ontdekt u vooral zelf hoe een bibliotheek-mevrouw door haar voorleeskunst Beer op weg helpt naar verdere lees- en voorleesavonturen. Inspirerend en van harte aanbevolen. (J.V.B)

BIB ACTIEF: activiteiten die u niet mag missen!

Gerda Dendooven in de bib! (8 april)

Top-illustratrice en prijsbeest Gerda Dendooven (o.a. genomineerd voor de Woutertje Pieterse Prijs 2015!) geeft op 8 april een workshop voor kinderen in de bib. Mooi op de wip tussen Jeugdboekenweek en de tentoonstelling "Illustratoren op pootjes", van dinsdag 24 maart tot zondag 30 april in CC Den Blank, waar ook werk van Gerda Dendooven naast dat van andere gerenomeerde illustratoren uit binnen- en buitenland te bewonderen is. U moet voor deze workshop wel vooraf inschrijven: het aantal deelnemers is beperkt. 02/687.57.18 of overijse@bibliotheek.be. Deelname is gratis.

AGENDA: uw bibliotheek van dag tot dag
  • We lezen voor op woensdag 25 maart om 14.30u
  • Donderdag 26 maart in GC De Bosuil: "Kinderklanken". Workshop over het belang van muziek in de opvoeding van het zeer jonge kind (0-4 jaar). Organisatie Dienst Kinderopvang OCMW Overijse, in samenwerking met de provincie Vlaams-Brabant. In de reeks "Waarom?Daarom!", inschrijven: 02/785.33.74 of info@overijse.be.

 

 

 

 

 

 


Contactgegevens
Gemeentelijke Openbare Bibliotheek
Begijnhof 13
3090 Overijse
T 02 687 57 18
E overijse@bibliotheek.be
Openingsuren
Maandag en woensdag van 14u00 tot 20u00
Dinsdag van 14u00 tot 18u00
Donderdag van 09u30 tot 11u00 en
14u00 tot 20u00
Zaterdag en zondag van 09u30 tot 12u30
Wens je deze nieuwsbrief niet meer te ontvangen? Dan kan je je hier uitschrijven