Gemeente Overijse

Evacuatie na brand in woonzorgcentrum Ofelia in Overijse

22-09
Evacuatie na brand in woonzorgcentrum Ofelia in Overijse

De nacht van vrijdag op zaterdag 23 september trad in Overijse het medisch interventieplan in werking na een brand in privé woonzorgcentrum Ofelia op de Nijvelsebaan. Alle bewoners werden snel geëvacueerd en naar ziekenhuizen of naar woonzorgcentra in de streek gebracht. De brand was snel onder controle.

 

 

Na een brand in rusthuis Ofelia werd het medisch interventieplan in werking gesteld. De hulpdiensten kwamen onmiddellijk ter plaatse en zorgden voor de evacuatie van de bewoners en het personeel. De brandweer had de brand snel onder controle. Een aantal bewoners werden overgebracht naar ziekenhuizen. Een dertigtal bewoners kon heel snel met een bus van de gemeente overgebracht worden naar het OCMW-woonzorgcentrum Mariëndal dat op dat moment dienst deed als onthaalcentrum. De bewoners werden daar opgevangen in de cafetaria en daarna verdeeld over een aantal woonzorgcentra in de streek. Op dit moment hebben alle bewoners een opvangplaats.

 

Wie vragen heeft over brandveiligheid kan altijd terecht op de website van onze hulpverleningszone www.hvzoost.be. Daar kan je gratis en vrijblijvend een huisbezoek aanvragen om na te gaan hoe brandveilig jouw woning is. Ook de site www.leefbrandveilig.be geeft je heel wat tips en inzichten. 

 

Vragen?


Familie: neem contact op met de eigenares van wzc Ofelia, mevrouw E. Rodriguez 0475 61 63 37


Pers: neem contact op met diensthoofd Communicatie van de gemeente Overijse, Marieke Debels 0485 19 02 26