Gemeente Overijse

Ik zie u zitten!

08-02
Ik zie u zitten!

In maart vraagt de campagne 'Ik zie u zitten' aandacht voor het taboe dat nog steeds rond psychische kwetbaarsheid hangt. Op 1 maart trapt de actie af met een intieme show van Guy Swinnen. 

 

Eén op de vier Vlamingen krijgt met psychische kwetsbaarheid - stress, angst, weinig zelfvertrouwen, donkere gedachten, ... - te maken. Toch is het lastig om toe te geven dat het in je hoofd niet zo lekker loopt, omdat we het niet gewend zijn om erover te praten of omdat we niet gelabeld willen worden. Door het onderwerp bespreekbaar te maken, willen we het makkelijker maken om hulp te vragen. De gemeente, het OCMW en heel wat lokale organisaties zetten daarom hun schouders onder deze campagne, een actie van LOGO Zenneland
Op 1 maart wordt de maand meteen goed ingezet  in CC Den Blank met een intiem optreden van Guy Swinnen. De frontman van The Scabs verweeft zijn muzikale hits met het verhaal achter zijn depressie. Als peter van Te Gek!? is hij de perfecte man om dit thema bespreekbaar te maken. Verschillende lokale welzijnsorganisaties stellen zich op hetzelfde moment ook voor tijdens een gezellige infomarkt. Wees op tijd, want vol is vol!
Een andere blikvanger wordt de Stoelententoonstelling. Doorheen de gemeente zal je in de maand maart op opvallende stoelen botsten. In de bib, in Den Blank, in woonzorgcentrum Mariëndal, ... zal een stoel staan waar een verhaal aan vasthangt, vormgegeven door een organistaie uit de buurt. 

Er worden ook heel wat andere activiteiten georganiseerd:  lezingen, workshops, films en zelfs een kussengevecht! Het volledige programma kan je hier nalezen.